Skype: Ingen garanti for 3G-opkald med iPhone 3.0

Skype kan ikke love, at den nye iPhone-applikation vil tillade opkald via 3G-nettet, når Apple frigiver 3.0-softwaren til sommer.

Skype: Ingen garanti for 3G-opkald med iPhone 3.0

Der er ingen garanti for, at frigivelsen af den kommende iPhone 3.0-software vil resultere i en Skype-opdatering, der tillader opkald via 3G-netværket. Det oplyser Skypes globale kommunikationschef, Brian O’Shaughnessy, til Mobilsiden.dk.

 – “Vi ved ikke, hvad Apple har tænkt sig at tillade med den nye software, men de nuværende betingelser forbyder Skype-opkald uden for Wi-Fi. I øjeblikket er der ingen VoIP-applikationer til iPhonen, der fungerer uden Wi-Fi,” siger Brian O’Shaughnessy.

Spekulationerne om en 3.0-opdatering, der tillader VoIP via 3G, opstod umiddelbart efter gårsdagens lancering af den nye Skype-applikation.

På diskussionsfora verden over kunne adskillige iPhone-brugere informere om, at de havde foretaget Skype-opkald, selv om de ikke var koblet på Wi-Fi. Fælles for dem alle var, at de havde beta-versionen af den kommende iPhone-software 3.0 installeret på telefonen.

Tager ikke ansvar for Skype-crash

I selv samme diskussionsfora kunne man læse, at mange iPhone-brugere oplevede, at Skype-programmet crashede enten ved login-skærmen eller efter cirka et minuts brug.

Skype forholder sig til, at problemet udelukkende synes at gælde for jailbroken iPhones.

 – “Skype er ikke ansvarlige for fejl, som skyldes, at iPhone-styresystemet er blevet modificeret,” siger Brian O’Shaughnessy til Mobilsiden.dk.

Problemet kan dog løses alligevel ved hjælp af en simpel opdatering. Læs her hvordan.

Mere til stoffet

Interessen for temaet fortsatte. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 1/4/2009 postede redaktionen en ny vinkel med en sag med fokus på Skype til iPhone overrasker (test) – Klik her. Er du interesseret i absolut seneste nyt om temaet, så klik her..