Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Skype og eBay skal skilles - børsnotering på vej

Skype og eBay skal skilles - børsnotering på vej

eBay vil gøre Skype til et selvstændig selskab ved hjælp af en børsnotering i 2010. Adskillelsen har ingen relation til danske Janus Friis' formodede interesse i at købe selskabet tilbage, lyder udmeldingen.

Skype skal ikke længere være en del af eBay. Det populære ip-telefoniselskab skal i stedet børsnoteres og dermed fungere som en selvstændig forretning.

 - "Det er ledelsens opgave at give eBay-aktionærerne den størst mulige værdi, og de er kommet frem til den konklusion, at det bedst kan opnås ved at udskille Skype til et selvstændigt selskab. På denne måde vil Skype have både fokus og de nødvendige ressourcer til at konkurrere og vinde på markedet for tale- og video-kommunikation," siger Skypes globale kommunikationschef, Brian O'Shaughnessy, til Mobilsiden.dk.

Konsekvenserne for brugerne er ukendte

eBay forventer, at børsintroduktionen er afsluttet i midten af 2010. På nuværende tidspunkt ønsker Skype dog ikke at give et bud på, hvilke ændringer det vil medføre for kunderne.

- "Det er alt for tidligt at diskutere specifikke forandringer. eBay befinder sig stadig kun i de tidlige stadier af planlægningen af denne adskillelse, og yderligere information vil blive offentliggjort, når vi kommer lidt længere i processen," siger Brian O'Shaughnessy.

Ingen relation til rygter opkøb

De seneste dage har der verseret rygter om, at Skypes grundlæggere Janus Friis og Niklas Zenström vil forsøge at købe selskabet tilbage igen.

Brian O'Shaughnessy ønsker dog ikke at kommentere, hvordan adskillelsen af eBay og Skype kan komme til at påvirke denne proces.

 - "Vi kommenterer ikke på rygter og spekulationer. Vi har evalueret Skype i løbet af det seneste år og konkluderet, at en adskillelse er den bedste måde at maksimere Skypes potentiale og værdi," siger Brian O'Shaughnessy.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies