Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Slaget om smartphone-kunderne er ikke tabt for Nokia

Slaget om smartphone-kunderne er ikke tabt for Nokia

En analytiker mener langt fra at kampen om smartphone-markedet er tabt for Nokia, selvom Apple og Android har godt fat i kunderne.

<span style=Nokia Lumia 800." />
Nokia Lumia 800.

Nokia sælger mange mobiler uden for den vestlige verden. Disse er oftest baseret på Symbian-systemet, som selskabet tidligere – i forhold til smartphone-strategien, har dømt ude.

I en ny analyse fra Sydbanks aktieanalytiker fremgår det, at hvis Nokia kan migrere kunderne fra Symbian til Windows Phone, er slaget ikke tabt mod konkurrenterne.

Symbian-telefonerne vurderes som stærke nok til at holde stand, mens der arbejdes på billigere Windows Phone til Emerging Markets.

<span style=De førende styresystemer til mobiltelefoner på verdensplan. Kilde: Browserrank.com - ’Symbian’ Blå, Apple ’iOS’ Grøn, BlackBerry OS Mørkegrøn, Google’s ’Android’ Pink." />
De førende styresystemer til mobiltelefoner på verdensplan. Kilde: Browserrank.com - ’Symbian’ Blå, Apple ’iOS’ Grøn, BlackBerry OS Mørkegrøn, Google’s ’Android’ Pink.

Lumia 800 får positiv modtagelse

Sydbank fremhæver den positive modtagelse at Nokia Lumia 800 har fået i de første anmeldelser, men mener ikke der er tale om en ”iPhone killer”.

- "Hvis kunder og investorer havde forestillet sig, at Nokia efter kun otte måneder i samarbejde med Microsoft kunne lancere et ’iPhone killer’-produkt er de muligvis blevet skuffet,” skriver aktieanalytiker Morten Imsgaard.

Han mener, at Nokia igen har et konkurrencedygtigt produkt i den dyre ende, hvilket de reelt ikke har haft, siden Apple lancerede den første iPhone i 2007.

Nokia vil ifølge Sydbanks forventninger sælge omkring én million Windows Phone smartphones i 2011, på de markeder hvor de bliver tilgængelige – det vil sige Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Spanien og England.

Læs også:
- Vi har prøvet Nokia Lumia 800
- Teleselskaberne har store forventninger til Lumia 800
- Anmelder: Lumia 800 er et godt comeback
- Køb Nokia Lumia 800 i udlandet
- Nokia dansede sig ind i fremtiden
- Nokia og Microsoft står sammen - intet om Symbian

Web-TV: Det første kig på Nokia Lumia 800

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

24-11-2011 12:54:26

Jeg tror aldrig Nokia bliver det de var engang, de næsten ubestridte konger, men på den ande side ser det ud til at de kan komme med nogle gode WP produkter.

Spørgsmålet er jo så stadigt om Nokia bliver købt af m$ på et tidspunkt.

0 0
Thomas 25-11-2011 14:27:44

Kom nu videre i livet. "M$" var noget man skrev i 90'erne.

0 0
Alfix 24-11-2011 10:41:01

Jeg forstaar ikke helt Sydbanks rolle i den der debat? Hvad fanden goer dem til experter paa noget som helst.

Anyhow, selvklart er Nokia ikke doemt ude. De er i cahoots med Microsoft og de gir ikke op let. Desuden er Windows Phone markedet i rasende vaekst og mange udviklere er virkeligt begejstrede for den nye retning og de endnu nyere simple tilgange til platformen.

Danmark er doemt ude af alt og derfor har vi skaevt billede af alt hvad der sker paa den digitale front. Vi er sidste med medierne og hvis ikke de er der, saa er der ingen grund til at folk ejer noget som helst.

Itunes har stadig ikke tv shows... Zune Market maa man stadig ikke aabne op for... for christ sake, vi var de sidste i verden til at faa Spotify. Desuden er vi ogsaa et af de ringeste lande naar det kommer til adaptionen af internet baade i hjemmet og paa farten. Sverige havde 10mb blandt befolkning allerede i 98, det er stadig ikke engang "standard" i dk endnu.

:)

0 0
Peter Frederiksen 28-11-2011 19:34:51

Sydbanks og andre bankers roller er om det er værd at investere $$$$ i Nokia aktier, ud fra produkt portefølje! (tages forbehold for stavfejl! :-))

0 0
Thomas 24-11-2011 17:28:44

Arhhh.. Zune Market er nu åbent herhjemme. :) Ikke for musik, men film skulle der da være adgang til på ens Xbox.

Spotify var vi nu heller ikke de sidste med.

0 0
Alfix 24-11-2011 18:15:52

Jeg mener det fulde marked, med Zune pass og alt det gejl. Hvor man betaler hver maaned og kan forbruge alt det indhold man vil.

0 0
Thomas 25-11-2011 08:30:42

Ahh ok, jamen så er vi enige. Jeg er lidt træt af MS på det punkt. De er fandme så sløve til at få tingene rullet ud.

0 0
Alfix 25-11-2011 09:10:04

Jeg tror ikke det er MS der er to blame. Tror mere det er saa nogle som pladeselskaberne og TDC.

0 0
Thomas 25-11-2011 14:27:23

Det er nok en kombination. Jeg tror ikke MS har prioriteret os ret højt :)

Det var også synligt, da Marketplace åbnede herhjemme (til WP). Alle kategorier var på hollandsk, og det tog måneder før det blev fixet.

0 0

Om brug af cookies