Slaget om smartphone-kunderne er ikke tabt for Nokia

En analytiker mener langt fra at kampen om smartphone-markedet er tabt for Nokia, selvom Apple og Android har godt fat i kunderne.

Slaget om smartphone-kunderne er ikke tabt for Nokia

Nokia sælger mange mobiler uden for den vestlige verden. Disse er oftest baseret på Symbian-systemet, som selskabet tidligere – i forhold til smartphone-strategien, har dømt ude.

I en ny analyse fra Sydbanks aktieanalytiker fremgår det, at hvis Nokia kan migrere kunderne fra Symbian til Windows Phone, er slaget ikke tabt mod konkurrenterne.

Symbian-telefonerne vurderes som stærke nok til at holde stand, mens der arbejdes på billigere Windows Phone til Emerging Markets.

Styresystemer
De førende styresystemer til mobiltelefoner på verdensplan. Kilde: Browserrank.com – ’Symbian’ Blå, Apple ’iOS’ Grøn, BlackBerry OS Mørkegrøn, Google’s ’Android’ Pink.

Lumia 800 får positiv modtagelse

Sydbank fremhæver den positive modtagelse at Nokia Lumia 800 har fået i de første anmeldelser, men mener ikke der er tale om en ”iPhone killer”.

– “Hvis kunder og investorer havde forestillet sig, at Nokia efter kun otte måneder i samarbejde med Microsoft kunne lancere et ’iPhone killer’-produkt er de muligvis blevet skuffet,” skriver aktieanalytiker Morten Imsgaard.

Han mener, at Nokia igen har et konkurrencedygtigt produkt i den dyre ende, hvilket de reelt ikke har haft, siden Apple lancerede den første iPhone i 2007.

Nokia vil ifølge Sydbanks forventninger sælge omkring én million Windows Phone smartphones i 2011, på de markeder hvor de bliver tilgængelige – det vil sige Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Spanien og England.

Læs også:
Vi har prøvet Nokia Lumia 800
Teleselskaberne har store forventninger til Lumia 800
Anmelder: Lumia 800 er et godt comeback
Køb Nokia Lumia 800 i udlandet
Nokia dansede sig ind i fremtiden
Nokia og Microsoft står sammen – intet om Symbian

Web-TV: Det første kig på Nokia Lumia 800

Videre om emnet

Emnet fik sin fortsættelse. mobilsiden fulgte op på historien. Allerede d. 23/11/2011 publicerede vi en opfølgning med et indlæg omkring Kina er nu verdens største smartphone-landKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Se også de seneste nyheder om emnet her.