Slagsmålet mellem Apple og Samsung kan gavne Nokia

Der er stadig krig i retssalene mellem Apple og Samsung, men det kan være en fordel for Nokia.

Slagsmålet mellem Apple og Samsung kan gavne Nokia

Samsung og Apple er stadig uenige om patenter, og senest har Apple tabt en sag i Japan.

Striden er fortsat om Samsung Galaxy S, Galaxy Tab og Galaxy S II. Her skulle Samsung have krænket Apples patent i forbindelse med synkronisering af musik.

I Californien, San Jose, tabte Samsung til gengæld for en uge siden. Det udløste en erstatning på seks milliarder kroner. Samsung har dog appelleret, og der er berammet et nyt retsmøde den 24. september 2012.

Sagen i San Jose handlede om seks patenter, der primært baserer sig på brugerfladefunktioner.

Disse seks Apple-patenter fældede Samsung i USA

Fordel for Nokia

De oprørte vande omkring Samsung og Android-produkter kan gavne Nokia, der står overfor lancering af Windows Phone 8 smartphones.

– ”Uroen i Android lejren kan Nokia og Microsoft udnytte til at gøre kunder og samarbejdspartere interesserede i Windows Phone 8 produkterne. Specielt hvis det lykkedes at få nedlagt et salgsforbud for et eller flere af Samsung eller Appels produkter,” vurderer Morten Imsgard, aktieanalytiker i Sydbank.

Apple er fortsat længder større end Samsungs elektronikafdeling. Den aktuelle børsværdi for Apple er 622 mia. dollars, hvilket gør den amerikanske elektronikvirksomhed til verdens største enkeltstående selskab.

Efterfølgende om temaet

Tematikken slutter ikke her. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 31/8/2012 gik vi et spadestik dybere og bragte en artikel med tematikken Disse seks Apple-patenter fældede Samsung i patentkrigenKlik her for artiklen.. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.