Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Slagsmålet mellem Apple og Samsung kan gavne Nokia

Slagsmålet mellem Apple og Samsung kan gavne Nokia

Der er stadig krig i retssalene mellem Apple og Samsung, men det kan være en fordel for Nokia.

Samsung og Apple er stadig uenige om patenter, og senest har Apple tabt en sag i Japan.

Striden er fortsat om Samsung Galaxy S, Galaxy Tab og Galaxy S II. Her skulle Samsung have krænket Apples patent i forbindelse med synkronisering af musik.

I Californien, San Jose, tabte Samsung til gengæld for en uge siden. Det udløste en erstatning på seks milliarder kroner. Samsung har dog appelleret, og der er berammet et nyt retsmøde den 24. september 2012.

Sagen i San Jose handlede om seks patenter, der primært baserer sig på brugerfladefunktioner.

- Disse seks Apple-patenter fældede Samsung i USA

Fordel for Nokia

De oprørte vande omkring Samsung og Android-produkter kan gavne Nokia, der står overfor lancering af Windows Phone 8 smartphones.

- ”Uroen i Android lejren kan Nokia og Microsoft udnytte til at gøre kunder og samarbejdspartere interesserede i Windows Phone 8 produkterne. Specielt hvis det lykkedes at få nedlagt et salgsforbud for et eller flere af Samsung eller Appels produkter,” vurderer Morten Imsgard, aktieanalytiker i Sydbank.

Apple er fortsat længder større end Samsungs elektronikafdeling. Den aktuelle børsværdi for Apple er 622 mia. dollars, hvilket gør den amerikanske elektronikvirksomhed til verdens største enkeltstående selskab.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

CJ 31-08-2012 11:32:45

Tror såmænd Samsung løber fra Nokia mht Windows Phone 8. Samsung trænger til pauser fra at blive sagsøgt og det kan Windows Phone 8 helt sikkert hjælpe med. M.a.o. Samsung vil satse en hel del på WP8, men er stadig stærke nok til at spille på flere heste :-)

0 0
Runigj 31-08-2012 13:17:56

Det tvivler jeg heller ikke på, at Samsung løber fra Nokia angående Windows 8. De er meget mere effektive til producerer nye telefoner! Nu producerer de også alt hardware selv som kan være forklaringen på de hurtige lanceringer.

Jeg tvivler på at Samsung opgiver android, nu hvor de har 40 % af 900.000 aktiveringer hverdag.

Jeg synes også det er fornuftigt som virksomhed at bruge så mange platforme som muligt så er man ikke så skrøbelige.

0 0
Henrik 01-09-2012 11:50:20

Mjaa, jeg tror nu nok at Nokia har en god chance. De har langt bedre/mere lækker design, bedre services, bedre produktsupport (læs: de supporterer deres modeller med updates lige så lang tid som Apple), og deres produktlanceringshastighed er kraftigt på vej op på niveau med Samsung. Ikke at det nødvendigvis er en kvalitetsindikator - nogle gange tværtimod.

Men jeg er enig i, at Android muligvis bliver en anden prioritet for Samsung med tiden, når WP8 får mere momentum. Android mangler bare noget "kvalitet" over sig ifht. WP.

0 0
Runigj 01-09-2012 20:57:00

Jeg er bange for du tager fejl. Få nu af er Nokia og Samsung og alle andre på lige fod når det kommer til Windows phone 8. Jeg mener at Microsoft står for opdateringer til alle producenterne og også dem der godkender om man får en opdatering hvis den understøtter hardware.

0 0

Om brug af cookies