Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Slår NFC nogensinde igennem?

Slår NFC nogensinde igennem?

Teknologien NFC der blandt andet kan anvendes til mobile betalinger, står i stampe. Det store gennembrud mangler.

NFC (Near Field Communication) er ifølge mange spådomme den teknologi, der kan gøre markedet for betaling med mobiltelefonen, folkeligt udbredt.

Teknikken der gør det muligt, blot at holde mobilen op til en aflæser, hvorefter en betaling kan gennemføres, hænger dog stadig i bremsen. Det skriver Computerworld.dk.

Analytiker John Devlin fra ABI Research har ikke specielt høje forventninger til, at der kommer nye mobiler med NFC væltende ud fra Mobile World Congress (MWC), der starter mandag den 27. februar 2012 i Barcelona.

Næppe over 10 produkter, præsenteret på MWC, vil have NFC, lyder det i hans blogindlæg.

Forklaringen er ifølge John Devlin, at teleindustrien stadig leder efter holdbare forretningsmodeller, før de vil investere i NFC.

Teleselskaberne i Danmark blev for otte måneder siden enige om en fælles standard, der åbner for mobilbetaling via NFC. Men selvom visionerne var store, har vi fortsat ikke set et kommercielt produkt.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

PJ 24-02-2012 14:01:31

Der er ikke noget der sinker udviklingen som kapitalisme, folk skifter jo ikke alt ud i samme øjeblik som noget nyt bliver opfundet.
Giv det tid. I løbet af 5-7 år vil folk langsomt have skiftet deres telefoner ud med nyere modeller som understøtter det.
Om en 10-15 år vil tiden være moden til at begynde at indføre det i butikkerne.

0 0
Kim 24-02-2012 10:28:38

Problemet i Danmark er, at der simpelthen ikke er en kritisk masse af enheder med NFC.
Samtidigt er mange af dem der har muligheden lykkeligt uvidende om det.

Der er meget få telefoner der tilbyder det, herunder en del af Nokias Symbian3 devices. Men som kritikken af Symbian lyder, vil det være naturligt at mene at de first-movers der kunne finde på at benytte sig af denne mulighed, er røget videre til andre platforme der især tilbyder flere apps.

Androidbrugere er en dybt fragmenteret skare, og der er det kun de mest dedikerede brugere der kunne finde det interessant som first-mover. For langt størstedelen af Androids brugere, er der tale om en telefon med noget kalenderfunktion osv. Der er heller ikke synderligt mange NFC Android devices derude.

Apple brugere er også en blandet pose bolscher, men gennemsnitligt er de 10 gange så aktive som Android, hvis man bruger data-trafik som parameter. (jaja, Fandriods vil mene at det bare er fordi de bruger mere WiFi - men det må vel også betyde at de kommer mindre ud, og at Apple brugere derved igen er mere oplagte NFC kandidater? ;) )

Det der kan begynde at rykke noget er (naturligvis) af der kommer flere devices med NFC. Men især iPhone med NFC vil kunne gøre det interessant. WP bør også komme i gang, men hvis jeg har ret i at det bliver iPhonen der for alvor kan sætte skub i NFC, så sker der - desværre - ikke så meget på den front det næste års tid.

0 0

Om brug af cookies