Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sløj premiereweekend: Steve Jobs film flopper i USA

Sløj premiereweekend: Steve Jobs film flopper i USA

Den nyeste filmbiografi om manden Apple-grundlæggeren får en sløj start i Apples hjemland.

Til trods for gode anmeldelser og en Oscarvindende instruktør Danny Boyle ved roret, lader den seneste filmbiografi om Steve Jobs ikke til at blive nogen kommerciel succes.

Filmen som deler navn med Apple-grundlæggeren, fik nemlig kun indtjent 7,3 millioner dollars i den forgående premiere-weekend, kun en halv million mere end den forgående Jobs-biografi med Ashton Kutcher i hovedrollen.

Ifølge livstilsmagasinet Variety, skal filmen, som kostede 30 millioner dollars at indspille, indbringe mindst det firedobbelte, for at kunne tjene sig selv hjem. Et mål som bliver svært at nå ifølge nyhedssiden, der ud fra premiereweekenden estimerer, at den blot vil tjene 30 millioner dollars hjem i hjemmemarkedet.

Læs også: Steve Jobs portrætfilm for grum: forsøgt bremset

De sløje tal står i skarp til kontrast til en ellers lovende indtjening ved forpremieren, hvor 4 udvalgte biografer alene fik tjent 2,6 millioner ind i de to første uger med eksklusivitet på filmbiografien.

Filmen skal derfor satse på succes uden for det amerikanske hjemmemarked, for at undgå at blive en dyr fejlsatsning for produktionsselskabet Sony.

’Steve Jobs’ er bygget på Aaron Sorkins manuskript, og har Michael Fassbender i hovedrollen som Apple-grundlæggeren. Filmen får dansk premiere den 21. januar 2016.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies