Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Slukket mobil i udlandet udløste regning - 3 er dømt

Slukket mobil i udlandet udløste regning - 3 er dømt

Selvom mobilen var slukket under en udlandsrejse, sendte 3 alligevel kunden en regning for opkald til mobilsvareren. 3 er nu dømt for manglende oplysninger.

Teleankenævnet har netop afgjort en sag, hvor det blev gjort klart, at 3 ikke har informeret kunderne godt nok om, hvordan man skal forholde sig, når mobilen skal med en tur til udlandet.

Hvis du vil være sikker på ikke at komme til at hænge på en regning for roaming, skal du nemlig slukke mobilen, INDEN du sætter dig på et fly, en færge, eller kører over grænsen.

Ellers risikerer du, selvom telefonen er slukket, at hænge på en regning for opkald til din mobilsvarer, mens du er i udlandet. Og det er lige så dyrt som at ringe hjem.

Betaler for mobilsvar

I sagen har en kunde klaget over en regning på 277,80 kroner under et udlandsophold, hvor hans telefon har været slukket.

Under opholdet er hans opkald gået på mobilsvar, hvilket man også betaler for, hvis man ikke har fået slukket mobilen, mens man stadig var på det danske netværk.

Taksten man betaler er nemlig den, som er på det net, man senest har været tilknyttet. I dette tilfælde fik kunden ikke slukket mobilen før på færgen - og her er taksten som bekendt højere end i udlandet.

Ikke nok oplysninger

Teleankenævnet afgjorde, at 3 på deres hjemmeside ikke er gode nok til at oplyse om, at det er taksten for det sidste net man betaler.

Teleselskabet har taget dommen til efterretning, og lover nu at stramme op.

-"Det er ikke et nyt begreb, og vi har ikke været opmærksomme på, at der kunne være et problem. Det er vi så blevet nu, og derfor vi vil opdatere vores hjemmeside med bedre information på det område," siger kommunikationschef i 3 Knud Løkke Rasmussen til Mobilsiden.dk

Kunden slipper efter dommen for at betale regningen, mens 3 skal betale alle sagens omkostninger.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies