Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Slut med analog TV i morgen - sådan undgår du sort skærm

Slut med analog TV i morgen - sådan undgår du sort skærm

Stikket til det analoge TV-signal bliver endegyldigt trukket i morgen. Sådan undgår du at stuealteret sortner.

I morgen skal vi igen vinke farvel til det analoge TV-signal i Danmark. Det sker fordi YouSee nu slukker for den sidst rest af analogt signal. Et signal, der i dag når ud til omkring 500.000 kabel-TV kunder.

Går dit TV i sort i morgen, er det derfor sandsynligt, at det ikke er antennen den er gal med, men rettere dit TV, som ikke kan tyde det digitale signal. Allerede nu, bør du se en rulletekst over det fjernsynssignal du modtager.

Det betyder desværre også, at dit fjernsyn nu er forældet og at du derfor skal ud og investere i noget nyt isenkram.

Når du modtager det nye signal, vil du dog kunne nyde et større udvalg af kanaler i højere kvalitet, samt få mere fart i hjemmets bredbåndsforbindelse.

Se også: Godt Viaplay-tilbud: få Chromecast til foræringspris [MOBILDEAL]

Sådan undgår du skærmen sortner

Forstår dit TV ikke det nye signal, skal du først sikre dig, at du har scannet alle kanaler igennem - på det digitale net. Er der ingen at finde, bliver du nød til enten at investere i et nyt fjernsyn eller i en såkaldt DVB-C boks der understøtter MPEG4 formatet.

Et nyt fjernsyn koster fra et par tusinde kroner og opefter alt efter størrelse og funktioner, mens en DVB-C modtagerboks er set til omkring 400 kroner.

En helt tredje mulighed er at blive såkaldt ’kabelklipper’ og helt skrotte din TV-pakke. I stedet bruger du fjernsynet igennem apps på konsollen som kan være eksempelvis et Apple TV, en Sony Playstation eller Google Chromecast.

Se også: Mobilsiden kårer: Årets streamingtjeneste

De fleste behøver ikke at gøre noget

Bruger du ikke YouSee eller Waoo vil du højst ikke opleve nogen forskel i morgen da det kun er YouSee og Waoo der har holdt liv i det analoge signal siden det blev slukket i 2009. Waoo er dermed sidste TV-leverandør der holder liv i det analoge signal.

Herunder kan du se YouSees guide til en sikker overgang fra analog til digital TV.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies