Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Slut med at optage programmer fra TV

Slut med at optage programmer fra TV

Tirsdag er det slut med at optage danske programmer fra DR's tv-kanaler. Fremover kan du se Forbrydelsen eller Hammerslag når det passer dig - det kræver blot du er YouSee-kunde.

Missede du det sidste afsnit af Forbrydelsen, fordi du glemte at programmere harddisk- eller DVD-optageren, og kan du ikke vente på genudsendelsen? Den slags fortvivlende bekymringer er i morgen fortid hos YouSee's kabel-tv kunder.

Fremover vil alle egenproduktioner fra DR 1, DR 2, DR K og DR Ramasjang blive optaget af YouSee og gemt i 30 dage. Kunderne vil, når som helst via funktionen TV Arkiv, kunne afspille et ønsket program. Det er også muligt at sætte afspilningen på pause eller spole frem og tilbage.

- "Med TV Arkiv tager vi for alvor hul på fremtidens TV, hvor seerne i langt højere grad selv styrer, hvad de vil se og hvornår. Det vil skabe helt nye tv-vaner", siger udviklingsdirektør Anders Blauenfeldt fra YouSee til Mobilsiden.dk

Flere tv-kanaler er på vej

Ved åbningen af TV Arkiv den 1. december er kun DR's kanaler repræsenteret, men YouSee er i dialog med andre TV-stationer på markedet.

- "Vi taler med både danske og internationale tv-kanaler. Men hvordan det ender, kan vi endnu ikke sige noget om", fortæller Anders Blauenfeldt.

I forhold til arkivtjenesten vil det være naturligt at både TV 2, TV 3, Kanal 4 og Kanal 5 er repræsenteret. Men YouSee ønsker ikke at gå i detaljer omkring konkrete kanaler eller eventuelle lanceringstidspunkter.

Fremtidens TV

Arkivfunktionen er det første skridt i en ændring af danskernes TV-forbrug. I fremtiden vil den enkelte husstand selv kunne bestemme, hvornår et program er interessant at se.

Nok kun de færreste vil savne tiden, hvor der blev rodet med besværlige programmeringer af video- og DVD-maskiner. Fremtiden byder på mulighed for at se alt, når de enkelte har lyst - en fremtid der allerede nu starter i Danmark.

TV-stationerne herhjemme og i udlandet har i flere år eksperimenteret med at tilbyde adgang til arkiver via internettet. Erfaringer fra blandt andet BBC i Storbritannien viser imidlertid, at først når arkiv-funktionerne bliver tilgængelige via kabel-tv, tager interessen for alvor fart.

YouSee og konkurrenten Stofa tilbyder allerede "start forfra", der får en i gangværende udsendes til at afspille fra begyndelsen, og Stofas kunder har ligeledes adgang til TV 2 Sputnik.

Arkiv-tjenesten er fra tirsdag gratis tilgængelig for alle kunder med YouSee Plus.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim Harder 06-12-2009 11:40:25

Tja , men hvad nu, når det ikke lige er DR's programmer, som er så interessante, at man vil se dem, men der imod TV2's kanaler? Slut med at optage, nej for 30 dage er for lidt, troede, de snakkede om 5 år frem i tiden:-). Når man har You See, så har man vel også box, og det er sikkert den, som har adgangen, så er det lige, om den også har det i de antenneforeninger, som har Valgt You See som entreprenør for sig. Vi kasn ikke se alle kanaler frit i hele huset, som de har blæst op i deres reklamer.

0 0
Jesper Søgaard 01-12-2009 12:09:42

Er det kun tilgængeligt med YouSee's boks? Jeg har forlængst droppet den tåbelige boks fra YouSee og skaffet mig et Viaccess CA-modul. Hvis jeg vil til at sidde og spole i "Før Søndagen" skal jeg så til at sætte den elendige boks til igen?

0 0
Mobilsiden.dk 01-12-2009 12:35:00

Hej Jesper. TV Arkiv er kun tilgængelig med Samsung HD boksen.

0 0

Om brug af cookies