Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Slut med 'fri sms' hos Telia

Slut med 'fri sms' hos Telia

Om ti dage lukker Telia reelt for 'fri sms'.

Den 14. august afskaffer Telia 'fri sms' som vi kender det i dag. Fra denne dato koster det fem øre at modtage en sms-rapport/sms-kvittering, som fortæller om sms'en er kommet frem til modtageren. Det skriver Politiken.dk

Telia blev ellers berømte blandt heavy-users af sms med Xpress-abonnementet, hvor selskabet som de første i Danmark indførte 'sms alt det du orker', til en fast månedlig pris.

For Telia-kunder som ikke bruger smspakker koster kvitteringerne 20 øre pr. stk.

Ikke alene om gebyret

Mobilsiden.dk har tidligere skrevet om omstridte gebyr, som gradvist er blevet indført hos forskelige selskaber.

Først på banen var Telenor (tidligere Sonofon). Seneste har de i tale og fri sms S / XXL produkterne gjort sms-kvitteringerne gratis.

Også CBB Mobi og One Mobile er med på gebyrvognen.

<strong>Fakta</strong>: I mobiltelefonerne kan sms-rapporterne slås fra. Dette gøres typisk under indstillingerne for sms/beskeder.
Fakta: I mobiltelefonerne kan sms-rapporterne slås fra. Dette gøres typisk under indstillingerne for sms/beskeder.

Ekspert: Ingen omkostning

Når teleselskaberne tager betaling for sms-kvitteringerne, så skal det udelukkende betragtes som en forretningsmæssig disposition og ikke som et udtryk for, at de skal have dækket omkostninger. Det siger Torben Rune, der er direktør i telekonsulent-virksomheden Netplan.

 - "Omkostningen ved beskeder og kvitteringer er den samme - den er nemlig nul," siger Torben Rune.

Forklaringen er, at sms overføres på en fælleskanal, som altid er til stede i mobilsystemet, og som kun overfører information, når denne informationskanal ikke bliver brugt til andre ting - eksempelvis til at etablere eller modtage et opkald.

- "Det er altså en del af GSM-systemet som standard. Man ikke kan pille det væk, og de bit, der sendes ud, sendes hele tiden. Hvis ikke der er sms'er i dem, så er der ingen data. Og det påfører ikke teleselskabet så meget som en øre i udgift at sende dette indhold ud, fordi kanalen er der i forvejen. Det svarer til de taxachauffører, der tager penge for at smide en kuffert i bagagerummet," forklarer Torben Rune.

Læs også
Ekspert: Sms og kvitteringer er gratis for teleselskaberne

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Nickeh 05-08-2009 21:20:12

Det undrer mig at de så stadigvæk reklamere med fri sms idag i BT

0 0
Nikolaj 30-08-2009 19:07:21

Det undrer mig at både du og mobilsidens skribent ikke kan indse at en sms-rapport ikke nødvendigvis går under termet "SMS". De benyttes til hvert deres formål og dermed kan man sagtens sige at Telia, stadig i dag, udbyder fri sms. sms-rapport er en service som tilvælges efter eget behov og det er da absolut ikke en nødvendighed for nogen - jeg har benyttet mig af den en enkelt gang og fandt reelt kun irriterende. Og ærligt talt, give me a break. 9,75 kr for BS-gebyr? er danskerne virkelig så emsig med deres penge at de, på trods af telefonregninger på 500 kr, besvimer over ét månedlig gebyr på 9,75 kr. Telia kunder som havde købt deres telefoner før varslingerne og stadig var i binding, har da kun kunne se det som en fordel i og med de kunne komme ud af binding og dermed få en tlf. rigtigt billigt.

Jeg forstår absolut ikke frustrationerne og det dramatiske punkt medierne har kørt det her op til.

0 0

Om brug af cookies