Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Slut med opdateringer til Qtek

Slut med opdateringer til Qtek

I forsøget på at dæmme op for parallelimport har Dangaard lukket for fri download af ROM-versioner og manualer til Qtek-telefoner. Og resultatet taler et tydeligt sprog.

Den danske Qtek-distributør Dangaard Telecom har lukket for fri download af ROM-versioner og manualer på www.mywindowsmobile.dk og i stedet flyttet alle downloads til et lukket brugerforum på www.qtek.dk.

Dangaard Telecom fortæller at selskabet investerer massivt i at kunne udvikle operatørspecifikke ROM versioner og manualer. Dette medfører, at Qteks fra Dangaard Telecom Denmark A/S har en højere pris end en tilsvarende parallelimporteret Qtek, der ikke er tilpaset til det danske marked.

En stor del af de parallelimporterede Qtek kommer til landet i andre sprogversioner og bliver efterfølgende omflashet til en dansk udgave. Derfor har mange downloads været brugt til at optimere disse Qteks, der ikke kommer fra Dangaard. Ligeledes er der også blevet downloadet masser af danske manualer, da disse heller ikke følger med de parallelimporterede Qteks.

Dangaard fortæller at der er sket en drastisk nedgang i antallet fra 10.000 til kun 2.500 downloads pr. måned, efter at der er lukket for fri adgang. I stedet kan brugerne nu logge sig ind ved at indtaste telefonens IMEI-nummer. Men det kræver så, at man har købt telefonen gennem en forhandler, der har et samarbejde med Dangaard Telecom.

Der har tidligere været problemer med, at Qtek-mobilerne kunne gå i en slags søvn-tilstand, hvor man hverken kunne ringe op fra den eller modtage. Netop derfor mener distributøren, at kunderne bør købe telefonen gennem den officielle kanal, så man har adgang til de optimerede og fejlrettede ROM versioner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies