Slut med P-billetter – brug mobilen i stedet

Københavns Kommune udskifter nu halvdelen af P-automaterne med mobil betaling. Sådan virker det i praksis.

Slut med P-billetter – brug mobilen i stedet

Næste gang du parkerer bilen i indre København er det en god idé at bruge mobilen – for der vil blive længere til nærmeste P-automat. Men så kan du samtidig helt slippe for at have opdaterede P-billetter under forruden.

Kommunen udfaser nemlig halvdelen af byens parkeringsautomater til fordel for digitale betalingsstandere.

Udfasningen indledes i dag i Københavns middelalderby, for senere at udrulles omkring Kastellet, Vesterport, Vesterbro og Christianshavn. Slutteligt vil Nørrebro, Østerbro og Amager få digitaliseret parkeringsautomaterne i midten af marts.

Med digitaliseringen af P-betalingen, slipper P-vagter for at tjekke bilens ruder for gyldig P-billet, men kan i stedet scanne bilens nummerplade for at sikre sig, at der er betalt for parkering. Når P-tiden udløber, slettes de gemte oplysninger om bil og nummerplade. 

Se også: Ny Politi-app på vej

København parkering mobilbetaling
Sådan udrulles de nye P-automater i Københavns kommune. Foto: københavns kommune

Sådan virker de nye P-betalinger

Med udfasningen skal du frem have fat i mobil-app’en fra en af Københavns Kommunes partnere som f.eks EasyPark, ParkPark eller Parkman.

I app’en skal du indtaste din kortoplysninger og dit registreringsnummer, samt derefter pinpointe hvor din bil holder.

Det vil fortsat være muligt at betale med kort og kontanter på den resterende halvdel af P-automater. På denne præsentationsvideo kan du se, hvordan betalingen igennem de nye automater foregår.

Har du en motorcykel parkeret, skal du være opmærksom på, at de parkeringsreglerne vil blive håndhævet over for de to-hjulede da P-betaling nu er bundet til nummerpladen.

Du kan læse om de nye regler eller finde nærmeste parkeringsplads på kk/parkering.

Læs også: Tip kommunen med mobilen [TIP]