Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Slut med pinkode. Øjet godkender dig

Slut med pinkode. Øjet godkender dig

Du tænder telefonen. Ingen pinkode! I stedet scannes dit øje. Nøjagtigheden er på 99,99 procent. Ny teknologi fra Oki gør det muligt at lave sin kameramobil om til en irisaflæser.

Du tænder telefonen. Ingen pinkode! I stedet scannes dit øje. Nøjagtigheden er på 99,99 procent. Lanceringen er sat til marts 2007.
Du tænder telefonen. Ingen pinkode! I stedet scannes dit øje. Nøjagtigheden er på 99,99 procent. Lanceringen er sat til marts 2007.

På et eller andet tidspunkt bliver det håbløst gammeldags at bruge en PIN eller låsekode, for at sikre sin telefon.

Vi har længe haft mulighed for, til en billig penge, at købe enheder som kan aflæse ens fingeraftryk til PC’en. Ved hjælp af fingeraftryk valideres brugeren så.

Dog er det ikke helt nemt at sige hvad der sker, hvis man får en rift fra et papir eller lignende. Sikkerhed på næste niveau, vil give brugeren mulighed for at scanne iris og dermed blive godkendt.

Chancerne for at to personers iris matcher hinanden, er cirka en af 7 milliarder, så det er ganske givet at dette tilbyder yderst høj sikkerhed.

Med en videreudvikling af systemet, kunne man forestille sig, at det for eksempel også kunne bruges i lufthavne som tillæg til paskontrollen.

En ny løsning fra Oki tilbyder netop scanning af iris. Løsningen er udviklet så den kan køre på mobile enheder, for eksempel en kameratelefon.

Systemet skulle have en nøjagtighed på 99,99 procent, hvilket må siges er ganske udmærket. Kun et ud af 100.000 forsøg resulterede i en fejl.

Endnu ved man ikke hvad det kommer til at koste, men selskabet lover en lancering i marts 2007.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies