Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Små FM-sendere endelig lovliggjort i Danmark

Små FM-sendere endelig lovliggjort i Danmark

Send lyden fra din mp3 afspiller eller musikmobil trådløst til din FM radio i bilen eller i hjemmet. Teknologien har indtil nu været ulovlig i Danmark, men IT- og Telestyrelsen har nu udstedt nye regler, som lovliggør brugen af senderne.

Små FM sendere med en lav effekt er nu endelig blevet lovliggjort i Danmark.

Rent praktisk betyder det ganske enkelt, at man kan afspille musikken fra ens mp3 afspiller via bilradioen helt trådløst. Man sender bare musikken ud på FM-båndet og tuner ind på frekvensen på sin bilradio eller anden FM-radio.

Teknologien er langt fra ny, vi har før skrevet om iTrip som kan tilsluttes din ipod (se her) og om en lignende produkt fra Doro, som skulle passe til alle produkter med en stereo udgang (se her). Men indtil nu har det ikke været lovligt at benytte disse enheder i Danmark.

Videnskabsministeren Helge Sander udtaler ”Det skal være let at bruge de digitale teknologier. Borgerne har i den grad taget den bærbare musik til sig”. Og ifølge Helge ”støtter man nu op om udviklingen ved at fjerne en hindring på vejen.”

Der er selvfølgelig fastlagt en række krav, som de små sendere skal opfylde. Blandt andet forudsættes det at sendestyrken er lav, og at den lever op til en række europæiske krav, eksempelvis CE-mærket.

IT- og Telestyrelsens lovliggørelse er et utrolig fint initiativ. Som tiden er gået, har efterspørgslen efter produktet vist sig at være der. Det eneste der haltede var den danske lovgivning, det er der nu rådet bod på.

Nu kan alle med en musikmobil eller mp3-afspiller sende lyden trådløst til FM-radioer i en radius på op til et par meter.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies