Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Små indendørs mobilmaster måske på vej hos Telenor

Små indendørs mobilmaster måske på vej hos Telenor

Telenor har lavet en aftale med ip.access omkring femtocell teknologi - små mobilmaster til indendørs brug.

Telenor kan være på vej med femtoceller efter teleselskabet har lavet en aftale med femtocelle producenten ip.access.

Ifølge Cellular-news, så har Telenor lavet en aftale med omkring levering af udstyr til alle 11 teleselskaber i Telenor Group.

Femtoceller er små mobilmaster, som man kan have stående derhjemme – f.eks. på kontoret, i kælderen - eller andre steder hvor der er dårlig dækning.

En femtocelle kobles til en bredbåndsforbindelse, og sørger derefter for at koble sig til teleselskabets netværk. Når ens telefon så kommer indenfor femtocellens rækkevidde, så skiftes der fra teleselskabets mobilmast til femtocellen.

Fordelen ved Femtoceller er at det øger dækningen betragteligt f.eks. I bygninger med dårlig dækning, og samtidig aflaster de  teleselskabernes mobilmaster, hvilket frigiver kapacitet.

Selskabet ip.access producerer bland femtoceller til amerikanske AT&T, der har verdens største netværk at femotceller.

Nu er der kun ét spørgsmål tilbage; betyder den nye aftale at der snart kommer femtoceller hos Telenor i Danmark?

Vi har spurgt Telenor, og lige umiddelbart så er der ingen konkrete planer om at rulle femtoceller ud i Danmark.

Telenors erhvervskunder har dog allerede i dag mulighed for at få opsat repeater-løsninger. Så ingen femtoceller i Danmark i første omgang, men aftalerne er altså på plads hvis Telenor pludselig får lyst til at gøre noget ekstra for at sikre god mobildækning til alle i Danmark.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim Harder 08-02-2012 11:56:23

Hvis det er muligt, at øge dækningen for mobiltelefon ved hjælp af små hjemmemaster, så forstår jeg ikke, at teleselskaberne ikke længe har taget dem i brug, med den elendige dækning, man har mange steder rundt om i Danmark. Jeg vil da ikke have noget imod, at have sådan en stående koblet til min bredbåndsforbindelse

0 0
Carsten 09-02-2012 00:10:12

Vil du heller ikke have noget imod at betale for det?

0 0
Kim Harder 09-02-2012 01:12:47

Hvad er det for noget vrøvl med den betaling? Vi betaler da alt for meget allerde. Med de overskud teleselskaberne har, så går det vist godt nok, på trods af krisen. Det er ikke mig, der har placeret mobilmasterne, eller valgt deres teknik. Der må de have nogle meget uduelig teknikere, som har skitseret op, hvor de har skulle placerer deres master.

Med det de kan præstere i dag, så skulle vi ikke betale mere en det halve af hvad vi gør nu.

0 0
Carsten 09-02-2012 20:19:22

Det var dog nogle usandsynligt platte og useriøse udtalelser. Her kæmper selv guderne vist forgæves.

0 0
Kim Harder 10-02-2012 09:20:12

Det vil du ikke sige, hvis du selv en dag står i en situvation, hvor du dirket skal bruge din mobil, og den bare ikke kan ringe op, da der intet synlig netværk er på den.

Man har til og med valgt selskab efter, at der var dækning, men efterfølgende, har selskabet ment masten var overflødig, og har fjernet den. Dette har resulteret i udfald. Området er endda et fladt område på Sjælland.

0 0
Carsten 11-02-2012 17:54:29

Jamen det må da også være rigtig ærgerligt, og jeg håber for din skyld, et af selskaberne får forbedret dækningen i dit område.

Men det berettiger dig ikke til at kalde teknikere for uduelige - de udfører blot det arbejde, de bliver sat til af deres arbejdsgiver, som igen er nødt til at vurdere, hvor det giver forretningsmæssig mening at bruge pengene på investeringer. Det er ikke gratis at opføre og drive en mobilmast, kan jeg oplyse.

Så selv om det er personligt ærgerligt for dig (specielt hvis der tidligere har været dækning, selvfølgelig), er der intet underligt i, at der nogle steder i landet er huller i dækningen. Der er intet krav i lovgivningen om, at man skal kunne komme på mobilnettet i 100% af landet.

0 0
Kim Harder 11-02-2012 20:17:29

Nej der er ingen krav, men de skal ikke komme og prale med deres gode dækning, når der er håbløs her i Danmark. Det gælder samtlige selskaber.

0 0
Carsten 12-02-2012 03:21:57

Det er så din mening. Personligt har jeg altid dækning hos mit selskab de steder jeg befinder mig. Så jeg har intet imod, hvis de praler :o)

Du finder ingen lande, der har 100% dækning, og Danmark befinder sig - modsat hvad du tror - indenfor eliten hvad angår mobildækning (99,9%).

Måske kan jeg lokke dig til at læse følgende avisindlæg, hvor direktørerne i TDC, Telenor, Telia og 3 gik sammen om at forklare, hvordan tingene faktisk hænger sammen:

http://www.teleindu.dk/billeder/Master/3ea3025dd77a0e3e34f1f9c9bbc5a40d1.pdf

Det er fint at have en holdning. Det er endnu bedre at have en kvalificeret og informeret holdning.

0 0
Kim Harder 12-02-2012 12:36:12

99,9% den holder simpelhen ikke, det er pral, en ting, er de forhold, som man teoretisk mener, en anden er de faktiske forhold. Vis man skal stå og fiske efter dækning, så må området betegnes, som ikke dækket. Endvidere hvis den dækningsrate skal holde, så kræver det faktisk, at alle selskabers net bliver slået sammen i et, så de kører på samme netværk, så kan der måske være tale om en dækning, som nærmer sig de 99,9%.

Kan ikke forstå, der skal være dækningsproblemer selv på flade områder i Jylland, Fyn og Sjælland, samt uden ved Vestkysten, når man kører i sin bil.

Der ville de små master, som kan kobles til brugerens bredbådsforbindelse netop kunne være meget gavnlige.

0 0
Carsten 12-02-2012 13:41:31

Har du læst artiklen, jeg linker til? 99,9% af den danske befolkning er dækket - det er et faktum. Jeg fornemmer lidt, du bringer en geografisk vinkel ind i din argumentation. Men du forventer vel ikke, at øde områder er dækket. Hvor er den forretningsmæssige relevans i at dække øde områder, hvor ingen eller meget få bor eller befinder sig? (Husk, mobiltelefoni er en forretning, ikke en velgørenhedsorganisation).

De femtoceller, diskussionen startede med, og som du stadig snakker om, skal jo netop i teorien sættes op der hvor folk bor og henvender sig dermed til den sidste 0,1%.

Men prøv at læse artiklen - så vil du forhåbentlig få en bedre og mere oplyst forståelse for baggrunden for, hvordan tingene fungerer. Gør dig selv den tjeneste.

0 0

Om brug af cookies