Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Smart vendbart Micro USB-kabel hitter på Kickstarter

Smart vendbart Micro USB-kabel hitter på Kickstarter

Idéen om et smart vendbart Micro USB-kabel, som kan bruges i de fleste nuværende smartphones, bliver nu en realitet gennem hjemmesiden Kickstarter.

Sådan ser det noget anderledes Micro USB-stik ud indeni, hvor der er stikforbindelser på begge sider.
Sådan ser det noget anderledes Micro USB-stik ud indeni, hvor der er stikforbindelser på begge sider.

De fleste smartphones på markedet i dag benytter det såkaldte Micro USB-stik, og hvis du er blandt ejerne af sådan en, har du formentlig prøvet at indsætte stikket den forkerte vej mere end en enkelt gang.

Det problem har en amerikansk startup-virksomhed fundet en smart og simpel løsning på. Gennem hjemmesiden Kickstarter har firmaet offentliggjort projektet Micro-Flip i et ønske om at modtage finansiering fra interesserede købere.

Læs også: Første mobil med det nye vendbare USB Type C-stik lanceret

Firmaets mål på $15.000 eller 101.000 kroner er med 12 dage tilbage nået, og det betyder altså, at kablet med det smarte stik bliver en realitet, som ifølge firmaet selv er verdens første af sin slags.

Kablet kan fåes i 1 eller 2 meter og har begge et normalt USB Type A-stik i den anden ende.
Kablet kan fåes i 1 eller 2 meter og har begge et normalt USB Type A-stik i den anden ende.

Kablet med navnet Micro-Flip er i bund og grund et almindelige Micro USB-kabel, som du kender det fra blandt andet Android- og Windows Phone-smartphones. Forskellen ligger i, at designet på stikket er ændret, således at der er tilføjet stikforbindelser på begge sider af det.

Læs også: Sony: Intet vendbart USB Type C-stik i nye smartphones

Det betyder, at du ikke skal tænke på, om du vender kablet den rigtige eller forkerte vej. Der er ganske enkelt ikke nogen forkert vej – præcis lige som Apples Lightning-stik eller det nye USB Type C, som blandt andet sidder i OnePlus 2.

Sådan ser kablet ud fra siden ved siden af en lille adapter til egne kabler, der også følger med.
Sådan ser kablet ud fra siden ved siden af en lille adapter til egne kabler, der også følger med.

På trods af den ekstra side med stikforbindelser har firmaet formået at beholde samme form, så det specielle stik passer i alle enheder, der i forvejen bruger Micro USB. Samtidig har firmaet lanceret en Micro-Flip-adapter, som giver mulighed for at bruge stikket på dine egne Micro USB-kabler.

Læs også: Sådan oplader du din smartphone hurtigere [TIP]

Konceptet med Kickstarter er, at du kan støtte op om Micro-Flip-projektet, selv om beløbet allerede er nået, ved at vælge mellem forskellige pakker, som udløser forskellige gevinster som tak.

For $12 eller 80 kroner kunne de første bidragydere sikre sig det nye smarte kabel, mens du nu skal give $15 eller 100 kroner. Micro-Flip forventes at ankomme allerede til oktober og kan leveres til hele verden i en længde på enten 1 eller 2 meter.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies