Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Smartphone-ejere surfer nettet fra mobilen

Smartphone-ejere surfer nettet fra mobilen

Har du en Touch Diamond, Nokia E71 eller anden form for smartphone, bruger du højst sandsynligt internet og mail på mobiltelefonen.

Ejere af avancerede mobiltelefoner, som Nokia E71, HTC Touch Diamond eller iPhone 3G anvender i høj grad nettet fra mobilen. Det viser tal, som teleselskaberne har trukket for Mobilsiden.dk

Netadgangen giver blandt andet mulighed for, at læse mails og nyheder uden at tænde computeren.

Hos Sonofon benytter kunder med f.eks. en E71 eller Diamond i gennemsnit 18-20 MB datatrafik om måneden. Til sammenligning går Nokia 6300-ejere næsten ikke på nettet fra mobilen.

- "Smartphones har ændret kundernes måde at bruge deres telefon på, fordi det er meget nemmere og mere overskueligt, at gå på nettet med den. Erhvervskunderne oplever, at telefonen bliver et reelt arbejdsværktøj. Smartphones er simpelthen blevet den nye Schweizerkniv", siger Stefan Kercza, erhvervsdirektør hos Sonofon og Cybercity.

Tendensen bekræftes af TDC Mobil.

- "Smartphones på vores netværk genererer 10-12 gange større dataforbrug end en standardtelefon", fortæller Per M.E. Christiansen, kommunikationsrådgiver i TDC.

Iphone banede vejen

Da iPhone 3G kom på markedet for seks måneder siden, var den med til at sætte fokus på brugen af internet på farten. Iphone-brugerne er da også nogle af dem, som benytter nettet mest.

- "Vi kan se, at især iPhone-brugerne har et langt større dataforbrug end alle andre kundegrupper, men det sidste års tid er dataforbruget steget markant for alle kundegrupper. Den udvikling vil helt sikkert fortsætte i fremtiden, og det vil i høj grad være smartphones, der bærer denne udvikling frem", siger Rune Fick Hansen, pressechef i Telia.

Ifølge Mobilpriser.dk var syv af telefonerne på top 10-listen for 2008 enten smartphones eller mobiltelefoner som var egnet til netadgang.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ove Andersen 12-01-2009 21:46:30

Jeg syntes da ellers kun man hører at det er iPhone brugere der bruger nettet og andre stadigt lever i stenalderen..

Jo netop derfor der laves iPhone abonnementer, iPhone venlige hjemmesider og iPhone bliver hyped som InternetmobilEN..

Og ja, bruger selv nettet fra min Touch Diamond hele tiden til mail og web, men troede da jeg var den eneste i DK der gjorde det?

Det var vist nok ironi for i dag :)

0 0
Mobilsiden.dk 13-01-2009 10:54:34

Hej Ove. Du har ret i det du skriver. Det har nogle gange lydt som om, at iPhone var den eneste der blev brugt på nettet. Men virkeligheden er (heldigvis) anderledes :-)

0 0

Om brug af cookies