Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Smartphone koncept viser hvordan data overføres med lys

Smartphone koncept viser hvordan data overføres med lys

LiFi teknologien overfører data ved hjælp af lys, se konceptet med en modificeret Android telefon her.

Teknologien kaldes LiFi og blandt andet selskabet Oledcomm ser nogle egenskaber der kan drages fordel af. Oledcomm var at finde ved årets CES og Engadget har været forbi deres stand og taget en kort video af hvordan LiFi fungerer.

Kort fortalt fungerer LiFi på samme måde som WiFi, bortset fra at overføre data ved hjælp af lysdioder.

I videoen (se den her) ses blandt andet et smartphone koncept som modtager instruktioner fra en række lamper der er placeret rundt omkring i nærheden. Telefonen er baseret på en ukendt Android enhed hvor kameraet på fronten er fjernet og byttet ud med en lyssensor.

Ved at holde telefonen hen imod lamperne, blev der vist billeder eller afspillet videoer - disse var godt nok allerede gemt på telefonen, men det viser blot hvordan telefonen kunne udføre forskellige kommandoer afhængig af lyskilden.

LiFi fordele

Oledcomm håber blandt andet på, at LiFi kunne bruges i detailhandelen til kommunikation med kunderne, men en af de åbenlyse forhindringer er naturligvis, at der ikke er sensorer i telefonerne i dag.

Der er dog nogle fordele ved LiFi. I modsætning til WiFi kan lyset ikke trænge igennem vægge og er derfor relativt sikker i modsætning til WiFi hvis man er bange for hackere, direkte synlighed til lyskilden er ikke en nødvendighed for at modtage data, idet man kan benytte det lys der reflekteres på væggene.

Yderligere kan LiFi benyttes i områder der ellers er følsomme over for elektromagnetiske forstyrrelser, eksempelvis i flyvemaskiner, på hospitaler eller atomkraftværker.
I modsætning til WiFi hvor der benyttes radiobølger, bruger LiFi synligt lys som har et væsentligt større spektrum - det betyder essentielt at der er kapacitet til mange flere samtidige brugere uden at det skaber problemer.

Om LiFi nogensinde bliver en success på markedet for almindelige forbrugere vil kun tiden vise, lige nu er nogle af ulemperne (ud over at ingen telefoner har den nødvendige lyssensor) at det ikke fungerer over særlig store distancer, at det ikke er specielt pålideligt og desuden at det er dyrt at installere.

Kilde: Engadget

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies