Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Smartphone-krig på vej?

Smartphone-krig på vej?

Sony Ericsson opkøber UIQ, som kun kan bruges i Nokia-relaterede produkter. Tre skridt tilbage for Sony Ericsson eller afsættet til et langt hop fremad?

Eksempel på UIQ.
Eksempel på UIQ.

I det sidste stykke tid har der været status quo i Symbian-verdenen. Nokia ejer 50 procent af koncernen og bruger deres egen brugerflade Series60, imens Sony Ericsson og Motorola har holdt sig til UIQ-brugerfladen.

Nu mener Sony Ericsson, at der skal ske noget. De har nemlig opkøbt hele UIQ Technology AB og har nu fuld ret til at gøre, hvad de vil med deres software.

Men når man tænker sig lidt om, så har Sony Ericsson egentligt bare startet en krig mod sig selv. UIQ skal i øjeblikket bruges ovenpå Symbian. Symbian, som Nokia ejer halvdelen af og deraf har fuld kontrol over. Altså, hver gang Sony Ericsson bruger UIQ, tjener de penge til Nokia.

Så enten har dette været et øjebliks dumhed fra Sony Ericssons side, eller også sker der noget spændende inden for kort tid.

For med fuld kontrol over UIQ kan selskabet nemlig beslutte at ændre styresystem til UIQ. Det vil sige skifte fra Symbian til måske Windows CE eller Linux - Noget som ville kunne sætte gang i smartphone-konkurrencen, da det hidtil bare har været Symbian mod Windows. Vi venter i spænding på Sony Ericssons næste skridt.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies