Smartphone-markedet i Kina eksploderer

Det kinesiske smartphone-marked vækster netop nu eksplosivt og det er nu verdens førende marked indenfor smartphones.

Smartphone-markedet i Kina eksploderer

Analytiker Charlie Wolf fra firmaet Needham & Company, er netop klar med en kvartalsrapport omkring smartphonemarkedet, og han påpeger, at Kina nu er verdens førende. Det skriver Intomobile.com.

Sammenlignes med samme kvartal sidste år, så er det kinesiske marked steget med 164 procent, hvilket svarer til 33,1 millioner solgte enheder i det kvartal. USA er det andetstørste marked med 25 millioner solgte enheder i det seneste kvartal.

Billige smartphones er formentlig grunden til den store vækst i Kina, og mange mente også iPhones ikke ville være levnet store chancer dernede, men det forholder sig anderledes.

iPhone havde i andet kvartal sidste år 9,9 procent af markedet, og samme kvartal i år sidder de på 17,3 procent af markedet. Dette til trods for iPhone stadigvæk ikke kan købes gennem det største teleselskab i Kina.

Android dominerer det kinesiske marked med en markedsandel på hele 69,5 procent, og Nokia har 11,2 procent af markedet.

Sagens videre forløb

Fortællingen gik sin videre gang. mobilsiden kunne ikke slippe historien. d. 7/7/2012 dykkede vi igen ned i emnet med en ny vinkel på temaet Ex Nokia-folk vil bygge MeeGo smartphonesKlik her og læs videre.. Seneste nyt om emnet kan du finde her.