Smartphone-salget når nye højder

Der bliver solgt flere smartphones end nogensinde før. Apple taber markedsandele på trods af et markant bedre salg end sidste år.

Smartphone-salget når nye højder

Smartphonen har sat rekord. Nye tal fra Strategy Analytics viser således, at der blev solgt 60 millioner smartphones i løbet af årets andet kvartal, skriver moconews.net.

Ifølge Strategy Analytics er det i høj grad teleselskabernes tilskud, der er skyld i det stigende salg. Øget konkurrence på telemarkedet får teleselskaberne til at sælge mobilerne billigt, hvis kunderne samtidig binder sig til et abonnement, lyder vurderingen.

Analysen fortæller samtidigt, at Apple solgte 8,4 millioner smartphones i løbet af andet kvartal. Det svarer til en stigning på 61 procent i forhold til samme periode i 2009.

Strategy Analytics understreger dog, at Apples markedsandel på 14 procent er lavere end i de foregående fire kvartaler, hvor toppen af kurven på et tidspunkt nåede 17 procent.

– ”Apples hvedebrødsdage i mobilverdenen er tydeligvis ved at ophøre,” lyder det i analysen med henvisning til den seneste debat om iPhonens antenne-design.

Sidste nye om temaet

Siden vi bragte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden har bragt sagen videre. 29/7/2010 vinklede vi sagen videre med en artikel med fokus på Boom i salget af smartphones i DanmarkKlik her for fortsættelsen.. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..