Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Smartphone salget steget med 12%, Samsung er stagneret

Smartphone salget steget med 12%, Samsung er stagneret

Det globale salg af smartphones er steget, Samsung er gået i stå men Apple, Xiaomi og Huawei er i fremgang.

Vi er lidt over halvvejs gennem 2015, det betyder at diverse analyse selskaber begynder at tage et kig på udviklingen i smartphone markedet gennem de sidste 12 måneder. Et af disse selskaber er IDC som har lavet lidt grafer som viser hvor smartphone markedet står her i midten af 2015.

På globalt plan, er salget af smartphones steget med 11,6 procent. Fra 302,1 millioner enheder ved halvårs mærket i 2014, til 337,2 millioner enheder efter andet kvartal af 2015.

Kigger vi på nogle af de førende mærker på markedet, ses det at Samsungs tal er stagneret. Samsung Galaxy S6 Edge har været en meget populær mobil, i en sådan grad så Samsung oprindeligt havde fejlbedømt efterspørgslen efter Edge modellen, og nu har en del almindelige Galaxy S6 modeller som ikke sælger helt lige så godt.

Læs også: Samsung Galaxy S6 og S6 Edge videotest

Apple har derimod set en ganske betragtelig fremgang med iPhone 6, også båret af øget success i blandt ander Kina hvor folk begynder at skifte fra lokale mærker til andre high-end modeller.

Resten af top 5 mobilproducenter på verdensplan er alle kinesiske producenter ifølge IDC, andre rapporter nævner LG på en femteplads, men uagtet så er de fleste enige om, at de største ændringer i smartphone salg, kommer fra de kinesiske mærker som Huawei og Xiaomi.

Kilde: Apple iPhone 6: Den gyldne middelvej

Specielt Xiaomi og Huawei har oplevet utrolig stor fremgang, med deres andet kvartal af 2015 værende henholdsvis 30 og 48 procent bedre end andet kvartal sidste år med hensyn til solgte enheder. Lenovo er ifølge IDCs tal på en femteplads takket være salget af Motorola telefoner.

Alt i alt har det været endnu et godt år for smartphone markedet, omend nogle producenter har klaret sig noget bedre end andre. Specielt de kinesiske mærker som sælger telefoner væsentligt billigere end flagskibe fra mere etablerede selskaber har gjort indhug i markedet.

Kilde: Android Authority


Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies