Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Smartphonen sender kameraet på pension

Smartphonen sender kameraet på pension

Nutidens smartphones, der konstant bliver bedre, fjerner fuldstændigt behovet for et separat kamera, viser ny undersøgelse.

Telias undersøgelse viser, at især kameraet må lide under smartphonens popularitet - her i brug til selfies.
Telias undersøgelse viser, at især kameraet må lide under smartphonens popularitet - her i brug til selfies.

Du kender det formentligt. Kameraet i din smartphone er efterhånden blevet så godt, at det stille og roligt går hen og erstatter det separate kompaktkamera eller endda spejlreflekskameraet i mange situationer.

Læs også: Flere danskere bliver afhængige af smartphones

Den tendens dokumenteres i en ny undersøgelse, som Telia og analyseinstituttet YouGov i dag offentliggør i en pressemeddelelse. Den viser, at smartphonen i dag fylder mere i hverdagen og at det sker på bekostning af en lang række tidligere produkter - digitale såvel som analoge.

Hårdest går det ud over kameraet. Hele 75 % af de adspurgte svarer, at smartphonen i dag opfylder denne funktion. Med det konstante fokus, der fra producenterne er på at forbedre kvaliteten, detaljegraden og mulighederne med et mobilkamera er det måske ikke så overraskende.

Læs også: Sådan bruger danskerne internettet på mobilen

”Smartphones overtager stadig flere essentielle funktioner i vores dagligdag. Mobilteknologien gør en masse ting lettere og mindre tidskrævende, og de mange smarte muligheder bliver hurtigt en selvfølge i hverdagen. En tidligere analyse, vi har lavet, viser også, at den personlige mobiltelefon ligger på linje med pengepungen, kreditkortet og vores nøgler over ting, vi allernødigst vil miste”, siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Erstatter vækkeuret og kalenderen

Et vækkeur er også en opgave, som en smartphone kan erstatte, og det oplever 73 % af de adspurgte. Også analoge medier som en kalender og en kontaktliste foregår mere og mere på smartphonen i takt med den teknologiske udvikling med henholdsvis 68 % og 65 %.

Læs også: Forbrugerne ønsker tykkere smartphones med større batteri

En forholdsvis ny opfindelse som GPS'en må også langsomt lade livet til smartphonen med blandt andet gratis løsninger fra Google, Apple og Nokia. GPS-firmaerne selv rykker også også til de mobile platforme for at nå forbrugerne.

Den fulde top 10-liste:

  1. Kamera (75 %)
  2. Vækkeur (73 %)
  3. Kalender (68 %)
  4. Kontaktliste (65 %)
  5. Navigation/GPS (60 %)
  6. Almindeligt ur (55 %)
  7. Netbank/pengeoverførsel (53 %)
  8. Musikafspiller (43 %)
  9. Notesbog (39 %)
  10. Visning af film & tv (10 %)

Sådan gør netværket din hverdag lettere

I forbindelse med undersøgelsen har Telia allieret sig med tv-værten, Anders Breinholt, for at vise, hvordan det påvirker dig at leve i 24 timer uden netværksadgang.

Her må han hverken låne andres smartphones eller få andre over skulderen. Se den lille film herunder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies