Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Smartphonen smelter sammen med bilen

Smartphonen smelter sammen med bilen

Smartphone og bil bliver i fremtiden tæt forbundet. Visning af indhold på frontruden er en af fremtidens nyheder.

Den gammeldags standalone bilradio bliver i fremtiden ikke så almindeligt, som det er nu.

I flere nye bilmodeller kan køretøjet opgraderes med et multimediesystem som spiller sammen med bilen og smartphonen, og via apps giver nye muligheder, skriver Ekstra Bladet.

Den nye teknologi bliver også tilgængelig i mindre og billigere biler. Toyota har i Yaris Touch-Go system med Bluetooth tilgængelig. Renault kommer med R-link i den nye Clio.

Toyota introducerer i 2013 Touch & Go Pro til Prius. Denne har større skærm med 3D-visning samt head-up display. Det betyder, at skærmen vises i frontruden, så øjnene kan blive på vejen.

Prisen for grundmodellen ligger omkring 6.000 kroner mens den store version med 6,1 tommer skærm ligger i cirka 12.000 kroner.

Systemerne vil have egne apps til f.eks. Google søgning, samt mulighed for at vise SMS-beskeder fra mobilen i radioens display. Navigation er desuden en naturlig del af pakken.

Bilproducenterne forventer at dette kun er den spæde start, for en større integration af smartphonen og bilens systemer.

Reklamevideo fra Toyota

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Michael 29-11-2012 09:58:29

at køre i en Toyota Yaris fra Danmark til Italien og tilbage igen. Må indrømme at det fungere ret godt. Dog synes jeg ikke at musikdelen via bluetooth fungere særlig godt..

0 0

Om brug af cookies