Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Smartphonen tager et billede af tyven

Smartphonen tager et billede af tyven

Tyverisikrings-program kan spore din mobiltelefon og tage billede af tyven.

Apple og flere andre virksomheder har produceret applikationer og spionprogrammer, der kan tage billeder fra stjålne smartphones.

“MobileMe” fungerer bl.a. som en tyverisikring af iPhonen, der kan spore telefonen og sende GPS-koordinater om telefonens placering, samt tage et billede af tyven og sende det.

- “Jeg vil tro, der findes to-tre håndfulde af de her programmer. Nogle er udviklet af producenterne for at spore stjålne telefoner, mens andre er lavet for at snage i privatlivet”, siger teleekspert Torben Rune til Politiken.

Vi har længe været opmærksomme på, at passe på computeren og have diverse software-beskyttelsesprogrammer på den, og folk tror med urette, at mobiltelefoner er sikre. Men både privat og arbejdsmæssigt kan de indeholde ligeså meget fortroligt og kompromitterende data, som mobiltelefonen.

- “Apple tester sine programmer, men hvor meget og hvad de tester, ved vi ikke noget om. Der er ikke 100 procents sikkerhed for, at programmerne er i orden, for du kan være den første der installerer programmet. Er man i tvivl, skal man ikke hente det”, advarer teleekspert Torben Rune.

Dog skal man være påpasselig med at downloade spionprogrammer fra internettet, da der også findes en række falske programmer, som i stedet indeholder virus. Derfor hent kun applikationer steder du har tillid til.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

DX 18-08-2011 14:10:58

have valgt at nævne / linke til nogle forskellige programmer der kan ovenstående ( eventuelt også til ANDRE end iPhone ) men det er selfølgeligt nemmere, bare at bevidstløst kopiere en artikkel ind,er det ikke lidt "venstrehånds agtigt" af et "ekspert" site.

0 0
Mobilsiden 18-08-2011 15:06:14

Dette er en citathistorie, derfor brugt samme eksempel, som i Politiken.

Vi skriver både citathistorier, samt egen produktion. Alt vi laver kan desværre ikke være egenproduktion.

0 0
18-08-2011 16:24:30

Når det er en citathistorie, kan man jo netop sagtens smide links ind. Det var noget andet, hvis det var ren kopi.

0 0

Om brug af cookies