Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Smartphones er mål for IT-kriminelle

Smartphones er mål for IT-kriminelle

For nyligt blev en Android-baseret virus opdaget i Rusland, og det er langt fra første gang smartphones er målet for ondsindede angreb.

Sikkerhedsselskabet Kaspersky Labs, opdagede for nylig, at IT-kriminelle havde udstyret en applikation til Android med et virusprogram.

Programmet, der udgiver sig for at være en harmløs medieafspiller, sender en sms-beskeder fra telefonen, til numre med særlig høj afgift, og efterlader ejeren med en skyhøj telefonregning.

Indtil videre er dette Android angreb isoleret til det russiske marked, men Androids popularitet, gør styresystemet til et herligt offer for mobil-kriminelle.

Også styresystemet Symbian, som i mange år har været Nokias foretrukne styresystem til deres smartphones, har været udsat for ondsindede angreb.

Telefoner er ikke længere bare telefoner, det er små kraftkarle, som i nogle tilfælde har samme kapacitet som bærbare computere for få år siden.

Mobilbrugere bliver derfor nødt til at acceptere, at virusangreb kan forekomme, og man kan starte med at udvise forsigtighed over for ukendte programmer, akkurat, som man ville gøre, hvis man sad foran sin computer derhjemme.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies