Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Smartphones er smittebærer

Smartphones er smittebærer

En ny undersøgelse viser, at touch-skærme kan være skyld i sygdom.

Det skal måske være slut med at låne din telefon eller tablet ud, da det kan være den direkte årsag til du ender med sygedage på kontoen. En ny undersøgelse viser, at de nye touchskærme kan overføre eksempelvis influenza meget nemmere end vi går rundt og tror.

Timothy Julian fra Stanford University, forsker i udbredelse af virus, står bag undersøgelsen og forklarer: "Lægger du vira på en overflade, som foreksempel glasset på en iPhone, vil omkring 30 procent blive samlet op af den næste der berører skærmen samme sted. Derefter er der ikke langt til de hænder kommer i kontakt med øjne, mund eller næse - og smitten er igang".

Der er dog ikke noget nyt i, at man kan overføre sygdom via de ting man omgiver sig med, og touchskærmene føjes også bare til den lange række af andre smittekilde som tæller blandt andet dørhåndtag, penge og meget andet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim Harder 20-10-2010 16:15:10

Der er undersøgelser som fastslår, at et tastatur på en computer kan indeholde flere farlige bakterier end på et toilet. Så hvad så med ens egen tastaturmobil, hvis man låner den ud til gud og hver mand. Tror ikke der er nogen forskel. Det har blot ikke været undersøgt.

0 0
19-10-2010 12:24:45

Altså mon ikke også de gam´le mobiler er lige så store smittebærer, idet de har revner og sprækker hvor bakterierne kan sætte sig og hygge sig??

Og ligesom du skriver villiam, så er der jo altid noget der skal have skylden for et eller andet..

0 0
Villiam 18-10-2010 13:52:49

nu har jeg selv haft smartphone i nogle år nu, og ik en eneste sygedag haft i år ;) men noget skal jo have skylden for mysterierne :) ligesom med hjernekræften af mobiler. jeg burde være død for længst af mobilerne hvis man fik kræft af dem ;) men fin metode at skaffe sig fridage på, skaf en iphone 4 og gå på sygepenge :P

0 0

Om brug af cookies