Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Smartphones giver mindre tid til SMS-beskeder

Smartphones giver mindre tid til SMS-beskeder

Folk med en mobiltelefon med internetadgang bruger mindre tid på at skrive SMS-beskeder. De er i stedet på nettet.

Mange danskere køber en ekstra datapakke til mobiltelefonen, og prioriterer tiden på internettet over at sende SMS-beskeder. Hvilket betyder der sendes færre end tidligere.

Tallene kommer fra telestatistikken for første halvår af 2011, som du kan se her.

Rekordhalvåret januar-juni 2010 resulterede i ikke mindre end 6,6 milliarder sendte SMS-beskeder. Siden dengang er det dog kun gået ned, og i første halvår af i år, blev der “kun” sendt 6,2 milliarder SMS-beskeder.

MMS-beskeder er udsat for samme nedgang, hvor der i andet halvår af 2010 blev sendt 44,5 millioner, blev der seks måneder senere kun sendt 42,8 millioner.

Fastnettelefonen er stadig på vej i graven

Antallet af fastnettelefoner fortsætter med at falde, og nærmer sig nu snart halvanden million.

Ved udangen af juli måned i år havde 1,65 millioner danskere en fastnettelefon, tilbage i juni måned 2005 tallet var mere end dobbelt så stort.

Det betyder også, at kun 29 ud af 100 danskere har en fastnettelefon, og også brugen af disse har en faldende tendens.

Datapakker er det hotte

Datapakker uden tvivl noget af det hotteste i telebranchen netop nu.

Ved udgangen af juni i år, var der 4.036.000 mobile bredbåndsabonnementer i Danmark. Hvilket var en lille halv million flere end ved årsskiftet.

Det er specielt de ekstra datapakker til mobiltelefonerne, som er interessante. De er på seks måneder steget fra 776.000 til 1.084.000, og datapakkerne bliver brugt.

Datatrafikken på mobilt bredbånd er vokset med 73 procent det seneste år.

Dette går også udover de faste bredbåndsabonnementer, som for første gang siden internetboomet for alvor kom, er dalende.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper Søgaard 01-11-2011 14:34:51

Det skyldes sandsynligvis at mere kommunikation foregår over Facebook beskeder/chat. Det virtuelle tastatur har også lagt låg på mit forbrug af SMSer. Jeg synes ikke det er "behageligt" at skrive en SMS som det var på feks min gamle E71 eller andre telefoner med fysisk T9 tastatur.

0 0
Tommy 01-11-2011 16:22:29

jeg synes faktisk ikke det er så galt at skrive på virtuelt tastatur, men det er klart at det ikke er helt det samme som med fysiske taster.
Mine sms'er er også faldet noget, men som du selv påpejer så er det jo fordi man er online på facebook, skype ect 24/7 (jeg er hvert fald - og med Nokia N9 er det hele integreret)

0 0
Styxx 01-11-2011 15:39:15

Jeg er enig i, at det ikke er lige så behageligt at skrive en sms i dag, som da alle havde det fysiske T9 tastatur.

Jeg har en N8, og T9 tastaturet er mærkeligt at bruge, når man ikke kan mærke tasterne. Portræt QWERTY er noget lort, da tasterne er ultra små. Det eneste jeg kan finde ud af, er landskab QWERTY, og selv dét er noget ragelse, i forhold til fysisk T9.

Mit antal af skrevne sms'er er også dalende, men det er kun fordi jeg for det meste ikke magter at skrive en, medmindre det er vigtigt :P

0 0

Om brug af cookies