Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Smartphones gør os syge

Smartphones gør os syge

Mange bliver syge af stress, fordi de konstant er online med deres smartphone og føler, at de er nødt til at besvare alle slags henvendelser.

De seneste år er antallet af smartphones i Danmark steget eksplosivt.

I 2009 var der 125.000 smartphones, mens tallet i 2010 var omkring 1 mio. I år er antallet oppe på næten 2 mio.

Det betyder, at mange af os i højere grad lever en onlinetilværelse, hvor vi konstant kan modtage SMS'er, e-mail, beskeder fra sociale medier m.v. 

En undersøgelse for Symantec, blandt 1.000 danskere viser, at hver fjerde af os tjekker mail, sociale medier eller nyheder på mobilen, senest en halv timer efter vi er vågnet, skriver Politiken.

Avisen har også foretaget en rundringning til fem stressklinikker, som alle melder om, at smartphones er en medvirkende årsag til stress.

Benita Holt Rasmussen, der er psykolog og leder af Det Danske Institut for Stress, siger at smartphones forhindre os i at tage pauser.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Cebastian 21-11-2011 16:20:12

o.O Stress ligefrem? Af at modtage mails og tjekke facebook? Imponerende. Måske skulle de personer udsættes for rigtig press.. måske fra militæret, eller studiet, eller krævende arbejdsopgaver. :) Men ok, acceptere at detkan være en medvirkende årsag, er dog stadig lidt skeptisk. :)

0 0
TechnoSmølf 21-11-2011 21:01:13

Måske det kan tænkes at dem der har firma telefon tager deres arbejde med hjem, og derfor ikke rigtig kobler af når de har fri...

0 0
Cebastian 21-11-2011 21:28:03

Det er jo ikke telefonens skyld. Det er deres eget valg at være opmærksom på deres arbejde, når de ellers har fri. Man må da kunne sætte sine egne grænser. Det er jo stadig ens arbejde som sender disse mails, og dermed er det arbejdet som er stressende, og altså ikke mobilen. Altså må man konkludere, at arbejdet er et stressende fag, og at folk ikke kan koble fra = stress. :)

Af politikens artikel:

»Problemet med smartphonen er, at den forhindrer os i at tage pauser. Det er typisk folk i erhvervslivet med grænseløst arbejde, hvor smartphonen kan være en medvirkende årsag til stress, fordi de ikke slukker den, når de kommer hjem«, fortæller Benita Holt Rasmussen.

Altså, ansvaret ligger i personens evne til at koble fra arbejdslivet, og altså ikke smartphonens generelle tilstedeværelse.

0 0
TechnoSmølf 21-11-2011 22:12:48

Nogen personer har jo ikke evnen til at sige fra, og det er jo så blevet langt svære når man også kan modtage mails på din telefon...
Visse folk har jo rygrad som en regnorm...

0 0

Om brug af cookies