Smartphones har dårligst forbindelse

Dårlig forbindelse skyldes ofte ikke dækningen, men i stedet din mobil. Det er især smartphones, der har problemer med dårlig forbindelse.

Smartphones har dårligst forbindelse

Mister du ofte forbindelsen på din mobil, har du garanteret en smartphone. Smartphones er nemlig de telefoner, der oftest har udfald på forbindelsen.

Det viser en ny anonymiseret opgørelse.

-”Gode, gammeldags telefoner er oftest bedre end de nye smartphones til at holde forbindelsen. De fungerer bedre på mobilnettene, og der går meget længere tid, før de mister forbindelsen,” siger teleanalytiker John Strand, direktør i Strand Consult, til Business.dk.

John Strand har samlet tal om de 50 bedst sælgende mobiler, fra målinger af den tid der går, før telefonen falder ud. Den dårligste mobil har udfald efter kun 158 minutters taletid, mens den bedste holder i 1.360 minutter, før der er udfald.

-”Selv om teleselskaberne bruger rigtigt mange penge på at bygge og udbygge deres mobilnet, oplever man i mange lande et stigende antal kundeklager over dårlig dækning –  også i Danmark. Men mange af dækningsproblemerne skyldes ikke nettene men derimod de telefoner, vi har,” forklarer John Strand.

I de avancerede smartphones er der nemlig justeret på antennedækningen, for at spare på strømmen.

-”Smartphones er meget komplekse telefoner, som ofte har datasessioner kørende i baggrunden. Disse skaber meget mere signaleringstrafik i nettene. Desværre er konkurrencen på smartphone-markedet så benhård, at telefonproducenterne får sendt telefonerne på markedet, inden de har justeret de sidste ting. Der er et hav af eksempler på problemer nogle mere synlige end andre,” siger han og henviser til blandt andet Apples antenne-problemer på iPhone 4.

Læs også:
– Fremtidens antennedesign testes i Aalborg
 

Fortsættelse følger

Der blev releativt hurtigt pustet nyt liv til historien. mobilsiden fortsatte historien. Allerede d. 30/6/2011 publicerede vi en opfølgning med nyheden om Marken er mejet med en smartphone – Den finder du her. Tjek også seneste nyt om emnet her.