Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Smartphones skyld i ny folkesygdom

Smartphones skyld i ny folkesygdom

Op mod hver tredje danske computerbruger har haft smerter efter, at have brugt tommelfingeren for meget på smartphones.

Du kan ende med at få ondt af, at bruge touch-skærme på smartphones og tablets.

Hver tredje danske computerbruger har oplevet at have smerter i tommelfingeren grundet for meget brug af touch-skærme. Tidligere var muse-skader et kæmpe problem, da musen blev standardudstyr til computere. Det skriver Version2.dk ifølge Business.dk.

Men i takt med de traditionelle computere og mus mere eller mindre er blevet erstattet af smartphones og tablets med nye touch-skærme, så er en ny ”folkesygdom” på vej. Det viser en undersøgelse, som firmaet Contour Design står bag.

I undersøgelsen har analysefirmaet Userneeds spurgt 2.500 danskere, som benytter en computer dagligt på arbejde, om deres erfaring med enheder med touch-skærme.

Undersøgelsen viste, at hver tredje har oplevet at have ondt i kroppen, eksempelvis i fingrene, nakken eller armene, efter at have brugt en smartphone eller tablet.

 - ”Vi bruger de bærbare enheder mere og mere, og studier viser, at det er mange af de samme muskler, der bliver belastet. Især de unge mennesker er hårdt ramt, så intet tyder på, at de traditionelle computer-relaterede smerter bliver mindre i fremtiden,” udtaler Pascal Madeleine, professor i ergonomi ved Aalborg Universitet, i en pressemeddelelse.

Pascal Madeleine anbefaler også flittige brugere af touch-skærme, at skifte fingre så det ikke er de samme fingre, der benyttes hele tiden. Man skal huske både hånd- og kropstilling skal skiftes undervejs.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies