Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Smartphones udgør nu 55 procent af verdenssalget

Smartphones udgør nu 55 procent af verdenssalget

Smartphones fortsætter med at fortrænge den klassiske mobiltelefon på verdensmarkedet.

Det globalt mobilsalg føres fortsat af smartphones, der nu udgør 55 procent af det samlede salg, målt i tredje kvartal 2013 , ifølge analysefirmaet Gartner.

Der er tale om en fremgang fra 46 procent i samme periode 2012, så salget udgjorde 250.2 millioner enheder. Overordnet set steg mobilsalget 6 procent - op til 455.6 millioner enheder, skriver Reuters.

En af årsagerne til fremgangen i smartphone-salget er, at kunderne i Kina og Latinamerika, er begyndt at udskifte deres gamle feature-phones, med smartphones.

Samsung fører stadig

Samsung holder føringen. I smartphone-segmentet er markedsandelen nu 32.1 procent. Det svarer til et salg på 80.36 millioner telefoner – en fremgang fra 55 millioner i samme kvartal sidste år.

Apple har solgt 23.2 procent flere smartphones, svarende til 30.33 millioner styks, men markedsandelen er faldet fra 14.3 til 12.1 procent.

Tredjepladsen udgøres af Lenovo der sidder på en 5.1 procent markedsandel på smartphones. LG og Huawei har en markedsandel på henholdsvis 4.8 og 4.7 procent.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies