Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Smartphones udsætter virksomheder for fare

Smartphones udsætter virksomheder for fare

På grund af de mange netværksmuligheder udgør smartphones en af de største risici for virksomhedernes it-sikkerhed for tiden.

Smartphones kan det meste, når de er forbundet på et netværk - Bluetooth, WiFi eller 3G.

Men de hyppige skift mellem de tre netværkstyper øger såbarheden over for potentielle angreb, fordi det gør det nemmere for hackere og virus at finde et hul at smutte ind ad, skriver Computerworld.  

Eksempelvis kan man faktisk med de rette apparater via Bluetooth koble sig på smartphone fra lang afstand og derfra koble sig på en virksomheds trådløse netværk - og vupti, så har man adgang.

Det kan virksomheden gøre

Virksonheden kan selvfølgelig helt forbyde brugen af private telefoner, men da de ansatte næppe vil overholde det forbud, anbefaler Computerworld andre løsninger.

For eksempl bør virksomhedens it-afdeling sørge for at sikre, at kun godkendte apparater kan tilgå netværket - for eksempel ved at udlevere godkendte smartphones til alle medarbejdere.

Desuden bør adgangen være baseret på de såkaldte MAC-adresser (media access control), der er unikke koder, som udstedes til specifikke apparater.

Det gør nemmere at spore et 'indbrud' på netværket.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies