SMS-beskederne erstattes af Facebook

Danskerne er stadig flittige med SMS-beskederne, men selvom der sendes mange, er tallet nedadgående. Facebook tager over

SMS-beskederne erstattes af Facebook

SMS er fortsat en meget brugt kommunikationsform. I første halvår 2012 sendte danskerne 5,7 mia. af de små beskeder til hinanden.

Telia er det mobilselskab der har den største markedsandel på SMS, nemlig 22,9 procent. Landets største teleselskab, TDC, sidder på 16,2 procent af SMS-markedet. Det viser den seneste opgørelse fra Erhvervsstyrelsen.

Tallene viser også, at SMS-antallet er nedadgående. I andet halvår 2011 blev der sendt 6,01 mia. beskeder, men i samme halvår 2008 var mængden oppe på 6,34 mia. Altså et fald på godt 330 millioner beskeder.

Faldet i antallet af SMS-beskeder betyder ikke, at danskerne er holdt op med at kommunikere med hinanden. Det sker blot på andre platforme.

– ”Vi bruger mere af vores tid på sociale medier som Facebook, der det seneste år har taget 29 procent af vores medietid, ifølge tal fra ’Danske Medier’. Nogle af de beskeder vi tidligere sendte som SMS, er flyttet over i chatfunktionen på f.eks. Facebook. Men også iMessage i iPhone betyder, at teleselskaberne går glip af SMS-beskeder, ” siger John G. Pedersen, chefredaktør, Mobilsiden.dk.

Samlet set, det seneste målbare år (1. halvår 2012 + 2. halvår 2011) nåede SMS-antallet op på 11.762.292.518 mia. i Danmark.