Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   SMS-donation ved indsamlinger bliver måske højere

SMS-donation ved indsamlinger bliver måske højere

Regler om indholdstakserede SMS-beskeder begrænser muligheden for donationer ved indsamlinger. Måske kan nødhjælpsorganisationer få dispensation.

<strong>Fakta:</strong> Danmarksindsamling 2008 sendes lørdag den 26. februar på DR1. Læs mere, <a href=klik her..." />
Fakta: Danmarksindsamling 2008 sendes lørdag den 26. februar på DR1. Læs mere, klik her...

Landsindsamlingen på lørdag sætter fokus på en aftale der er lavet mellem Forbrugerombudsmanden og teleselskaberne. Aftalen lægger loft på de "indholdstakserede tjenester", hvilket kan være ringetoner, spil, musik eller i dette tilfælde "indsamlinger".

Aftalen er især lavet for at undgå at børn og unge kommer i klemme med astronomiske telefonregninger, men netop ved indsamlinger spænder den ben for den gode vilje, da det efter aftalen, ikke er muligt, at benytte de såkaldte tjenester for mere end 150 kr. dagligt.

 - "Vi oplever, at folk ikke kan komme af med de penge, de gerne vil",  siger Mogens Damgaard, talsmand for Danmarksindsamlingen, og kommunikationschef i Red Barnet til Computerworld. Derfor foreslår han at netop nødhjælpsorganisationer kunne få dispensation fra aftalen.

Telekommunikationsindustrien synes også om ideen - og har derfor været i kontakt med Forbrugerombudsmanden, hvor man har diskuteret om man kan ændre reglerne. Dog understreger de at det ikke kan nås til på lørdag, fortæller deres direktør Ib M. Tolstrup. Derfor må folk der vil donere mere end 150 kroner, være nødt til at finde andre metoder at betale det med.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies