Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   SMS fra flyet en realitet

SMS fra flyet en realitet

En ny opfindelse gør det nu muligt at slå tiden ihjel med SMS til venner og familie og surfing på nettet fra flyet.

LuftHansa er blandt de fremtidige kunder til det nye system, som gør det muligt for flypassagerer at sende SMS og surfe på nettet under flyveturen.
LuftHansa er blandt de fremtidige kunder til det nye system, som gør det muligt for flypassagerer at sende SMS og surfe på nettet under flyveturen.

Det er den australske leverandør af flysystemer, Asiq, der er klar med en ny opfindelse, der gør det muligt for flypassagererne at sende SMS og surfe på nettet med deres mobiltelefoner.

Det nyopfundne system bygger på en sender, som Asiq også har udviklet. Passagerer, der ønsker at anvende deres mobiler under flyvningen, skal kobles på en sådan sender. Senderen har den funktion, at den blokerer antennen og senderen indeni selve mobilen, så den ikke kan koble sig på mobilnettet, som den plejer. I stedet sendes alle signaler via flyets egne systemer.

Det nye system gælder kun for SMS og internetsurfing via mobilen. Samtidig kan man spille, tjekke kalenderen og bruge alle andre funktioner på telefonen som normalt. Det eneste, som systemet ikke kan klare, er samtaler.

Nemt at bruge og billigt i drift

Det nye system fra Asiq har flere fordele. For det første kan passagererne anvende deres mobiler, præcis som de plejer. Det betyder, at det ikke er nødvendigt med nogen form for oplæring. Dernæst er det et plus, at systemet er meget billigt, eftersom det ikke roamer på mobilnettet. I stedet baserer det sig på det kommunikationsnetværk, som allerede er installeret i flyet.

Asiq oplyser, at deres nyopfundne system er kompatibelt med alle nye mobiltelefoner. Hvis passageren har bluetooth, kobles han på senderen via denne. Hvis ikke, bruger man et kabel.

Med den sprit nye løsning mener Asiq, at de har løst mange af de problemer, som er forbundet med mobilbrug på fly. For det første kan mobilen påvirke instrumenterne i flyet. For det andet skaber telefonen problemer for de mobilnet, der passeres under flyvningen. For det tredje kan det være generende for andre rejsende, hvis en passager taler højt i mobil. Ingen af disse problemer kan forekomme med systemet fra Asiq.

Det spændende, nye system forventes at ramme markedet i løbet af september måned i år. Det bliver spændende at se, hvor mange flyselskaber der vælger at tilbyde løsningen til deres passagerer. Indtil videre ved vi, at AirOne, LuftHansa og Arabian Airlines integrerer systemet i deres fly.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies