Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sms fremmer børns indlæring

Sms fremmer børns indlæring

Britiske forskere konstaterer i en ny undersøgelse at sms fremmer børns indlæring af sprogevner.

Forskere fra Coventry University afliver nu myten om, at smser er med til at udvande det skriftlige sprog. Sms-sproget er ofte kendetegnet af forkortelser som »C U l8r« (see you later) eller fonetiske omskrivninger som »wot« (what).

Mange forældrene er derfor bekymret for, at børnene vænner sig så meget til sms-sproget, at det går ud over deres læse-, skrive- og stavefærdigheder.

Men den britiske undersøgelse peger i den modsatte retning. De børn, der skriver flest sms-beskeder og bruger flest forkortelser i deres kommunikation, er også dem, der klarer sig bedst i de sproglige tests.

»Indtil videre antyder vores forskning at der ikke findes beviser som kan kæde manglende sprogevner sammen med de børn der sender sms-beskeder. Faktisk er de børn, der er bedst til at bruge sms-forkortelser, også bedre til at stave og skrive,« siger Beverly Plester fra Coventry University.

Hun tilføjer, at sms-sproget måske ligefrem kan bruges i undervisningen af børn, der i forvejen har svært ved at læse og skrive.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies