Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   SMS-guldægget er på retur

SMS-guldægget er på retur

SMS-beskeder er gået fra at være en god indtjeningskilde for teleselskaberne til at være elektronisk metervare, lyder det fra analytiker.

Facebook, chat-programmer og fokus på det mobile internet har rykket danskerne væk fra sms-beskederne, og teleselskaberne må nu betragte det som et guldæg, der er ved at forsvinde.

Sådan lyder vurderingen fra aktieanalytiker Morten Imsgaard fra Sydbank.

- "Jeg tror, at teleselskaberne over en bred kam godt ved, at det er et forretningsområde, som på længere sigt ikke vil generere en indtjening," siger Morten Imsgard ifølge epn.dk.

Inden trenden med sms-pakker og abonnementer inklusiv en bestemt mængde af data, mms og sms brød frem, takserede teleselskaberne typisk 0,20-0,25 kr pr. besked. I 2006 sendte danskerne over 10 milliarder sms'er, og det skæppede således godt i telekassen.

Antallet af beskeder fortsatte herefter med at vokse på trods af sms-pakkernes indtog, men når opgørelsen fra 2010 til 2011 er blevet talt op, lyder forventningen ifølge epn.dk, at antallet er røget fra 13 milliarder til 12 milliarder.

Morten Imsgard betegner nu sms som en elektronisk metervare, og han er ikke forbavset over den seneste udvikling.

- "Jeg har svært ved at se, at sms-beskeder er andet end data, der bliver sendt af sted under et separat navn og til en alt for høj pris," siger Sydbank-analytikeren.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Zeb 29-02-2012 13:22:32

Det er vel derfor fri sms er blevet inkluderet i stort set alle pakker hos alle operatører. På den måde holder man folk fast i et samlet månedligt forbrug, hvor fri sms som selvstændig service ofte koster op mod 100 kroner, og derfor giver "værdi" til pakken selvom de færreste sms'er så meget mere.

0 0
Tommy 29-02-2012 13:48:55

ja Morten Imsgard må sgu have levet et andet sted end DK de sidste 5år.
De har været metervare i lang tid og hos de store teleselsakber (TDC, 3, Telia mv) har tale og Data også været metervare et godt stykke tid. Det er kun hos nogle af billig selskaberne man ikke får smidt 5gb i nakken bare man siger man bruger email og facebook.
Jeg tror sel Callme har 1gb til 99kr ink sms og hvad man ellers kan forvente, vidst ogspå lidt tale. 1gb er altså rigeligt til det meste - selv jeg der streamer al min musik på min nas, har "svært" ved at komme over 1gb - det er kun i perioder hvor jeg bruger wifi deling tit.

0 0

Om brug af cookies