SMS kan lamme S60-enheder

En enkelt sms kan lamme sms-funktionen i S60-enheder. F-Secure advarer på det højeste.

SMS kan lamme S60-enheder

Der kræves ingen form for teknisk kundskab eller hacker-egenskaber for at kunne ødelægge sms-delen i en S60-smartphone fra Nokia. Der imod skal der en enkelt sms til før, at brugeren hverken kan sende eller modtage beskeder.

Det er en tysk hacker som har fremvist, hvordan Nokia-smartphones med S60 i version 2.6 til 3.1 kan lammes ved, at sende en enkelt sms til dem. Angrebet er blevet døbt “Curse of Silence”.

Udover de nævnte enheder fortæller hackeren, at Sony Ericsson-modeller med Symbian UIQ også kan blive udsat for angrebet.

Samtidig advarer antivirus-selskabet F-Secure om, at angrebet kan gå hen og blive en plage, da det ikke kræver nogen form for ekspertise. Der meldes dog ikke om, hvordan og hvornår fejlen kan løses.

Sms’en som skal kunne lamme telefonen, skal blandt andet indeholde en mailadresse på over 32 tegn. Den præcise formular for “kaos-sms’en” ønsker Mobilsiden.dk ikke at oplyse.

Du kan læse mere om emnet på nedenstående to links.

 – Link 1
 – Link 2

Opdatering:

Vores redaktion har fulgt sagen og her er de seneste opdateringer. mobilsiden kunne ikke lade være. 30/12/2008 fulgte redaktionen op med en vinkel omkring Rygte: Nokia RM-412 “Victoria” kommer tættere på – Læs her. Læs også seneste nyt om temaet her..