Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sms-lån kommer under kontrol

Sms-lån kommer under kontrol

Forbrugerne skal oplyses bedre om konsekvenserne af sms-lån, inden de sætter sig i gæld. Låneselskaberne må dog stadig tage, hvad de vil i renter.

Sammen med branchen har Forbrugerombudsmanden lavet retningslinjer for markedsføringen af de meget dyre lån, der via en sms kan optages direkte fra mobiltelefonen.

Aftalen betyder, at der lægges loft over hvor meget det koster at fortryde et lån. Lånes 1.500 kroner må det maksimalt koste 50 kroner at fortryde og maksimalt 100 kroner ved beløb på mellem 1.500 og 5.000 kroner.

Retningslinjerne træder i kraft 1. marts og indeholder blandt andet, at markedføringen skal overholde "god skik", forbrugeren skal være bekendt med alle aftalevilkår herunder prisen og de årlige omkostninger (ÅOP), kreditvurderingen skal ikke medvirke til gældsstiftelse som kan anses for klart uforsvarlig. Desuden skal man oplyses om fortrydelsesret og de maksimale beløb der kan opkræves ved fortrydelse.

 - "Jeg glæder mig over, at det er lykkedes at nå til enighed om retningslinjer på dette vanskelige område. Erfaringen fra andre nordiske lande har vist, at de hurtige lån skal omgås med varsomhed", siger Forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Låneselskaberne kan stadig frit disponere over renten på lånene da den danske lovgivning ikke indeholder mulighed for at fastsætte et loft over renten på sms-lån.

Læs også
Nyt svensk sms-lånefirma
Nu rammer de dyre SMS-lån Danmark

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies