Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   SMS opfordrer til fredelig flagdemonstration

SMS opfordrer til fredelig flagdemonstration

Lige nu florerer en SMS, som opfordrer til flagdemonstration på søndag. Demonstrationen, som er ikke-politisk, skal stadfæste de danske værdier.

En SMS kampagne startet af lektor ved Syddansk Universitet, Gérald Lehmann, opfordrer til flagdemonstation på søndag som symbol på kampen for ytringsfrihed
En SMS kampagne startet af lektor ved Syddansk Universitet, Gérald Lehmann, opfordrer til flagdemonstation på søndag som symbol på kampen for ytringsfrihed

Afbrændinger af danske ambassader og flag i Mellemøsten har resulteret i en SMS kampagne startet af lektor i fransk ved Syddansk Universitet, Gérard Lehmann. I SMS beskeden opfordres alle til at hejse det danske flag på søndag klokken 12.08 som symbol på kampen for ytringsfrihed.

Lehmann ser afbrændingerne i Mellemøsten som et angreb på de demokratiske rettigheder, som vi har i Danmark. Og dem bør vi ikke skamme os over, hvis man spørger den franske lektor, som har boet i Danmark de sidste 35 år.

”Når jeg ser angreb på danske ambassader - eller at billeder af statsministeren og Dannebrog bliver brændt i kølvandet på Muhammed-sagen - så er det et angreb på vore demokratiske rettigheder”, fortæller han til DR.

Dansk Folkeparti på pletten

Beskeden, som lige nu bliver sendt rundt til et utal af mobiler i Danmark, har også fundet vej til Dansk Folkeparti Ungdom, som ikke overraskende støtter kampagnen – selvom det højt og tydeligt er blevet fastslået, at der er tale om en ikke-politisk demonstration.

Alligevel ser DFU kampagnen som en mulighed for at fastslå sit politiske budskab:

"Vi er stolte af vort flag, vor nation, vor ytringsfrihed og ikke vil acceptere, at den bliver trådt under fode af islamiske mørkemænd, fascistiske muslimske styrer og de medløbere, der kræver af Jyllands-Posten og den danske statsminister, at de skal bøje sig i støvet og på deres grædende knæ undskylde "krænkelsen" af den store profet", skriver partiet i en pressemeddelelse.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies