Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   SMS overhaler fastnet i virksomheder

SMS overhaler fastnet i virksomheder

SMS-beskeder er blevet en acceptabel kommunikationsform i erhvervslivet, og i private virksomheder har det overhalet fastnettelefoni.

Tal fra undersøgelsen foretaget af Userneeds for Telenor
Tal fra undersøgelsen foretaget af Userneeds for Telenor

En ny undersøgelse Userneeds har lavet for Telenor viser, at SMS-beskeder er blevet en acceptabel kommunikationsform og i private virksomheder benytter medarbejderne endda sms oftere end fastnettelefonen. 

Fastnettelefonen virker også til, at den ved virksomheder er ved at blive udfaset. Ifølge Aalunds telebarometer for sidste halvår i 2011 har 30 procent af virksomhederne udskiftet fastnettelefonen til fordel for en ren mobilløsning.

Mail og mobiltelefon er de foretrukne måder at kommunikerer på i erhvervslivet, men SMS-beskeden er ved at have etableret sig, som medie til den hurtige og vigtige besked.

-”Danske medarbejdere modtager utrolig mange mails, og en mail kan nemt drukne i indbakken. Derfor kan det være en fordel at sende en sms, hvis man vil være sikker på at komme igennem eller gerne vil have et hurtigt svar. Det kan også være en måde at komme i kontakt med hinanden på uden for normal arbejdstid, hvor medarbejderne i sagens natur ikke lige sidder ved computeren,” siger salgsdirektør i Telenor Jens Andersen.

Generelle tal for afsendte sms-beskeder
Generelle tal for afsendte sms-beskeder

Faldende efter fyraften…

Alt i mens medarbejdere i offentlige og private virksomheder sender flere SMS’er end tidligere i arbejds-øjenmed, så er det modsat for de private mobilbrugere.

Her er antallet af SMS-beskeder faldende, hvilket formentlig skyldes der er kommet flere kommunikationskanaler til i forbindelse med Facebook, chat m.m. der kan erstatte SMS-beskeden.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies