Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   SMS: Strømmen ryger om tre minutter

SMS: Strømmen ryger om tre minutter

Cypern er plaget af strømafbrydelser, så nu bliver indbyggerne advaret per SMS.

Indbyggerne på Cypern oplever i øjeblikket såkaldt rullende to timers strømafbrydelser, hvilket er til stor gene for befolkningen.

Rullende strømafbrydelser er såkaldte kontrollerede strømafbrydelser, som foretages for at dele strømmen til alle landets indbyggere.

Baggrund for de rullende strømafbrydelser er, at Cypern desperat mangler strøm efter landets største elkraftværk blev svært beskadiget under en kraftig eksplosion i et våbenaffaldsdepot på flådebasen Zygi.

Basen ligger meget tæt på kraftværket, og efter eksplosionen udbrød en brand, som delvis ødelagde elværket. Eksplosionen kostede 12 mennesker livet på selve flådebasen.

Strømafbrydelserne er nødvendige for at tilgodese alle indbyggere i landet, da Cypern med tabet af landets største elkraftværk ikke har reservekapacitet nok, til at dække hele landets strømforbrug.

Cypern er en ø, og har derfor heller ikke mulighed for at importere strøm fra andre lande for at dække strømunderskuddet.

Advarsel per SMS

Derfor er teleselskabet MTN Cyprus, som er et af Cyperns største teleselskaber, begyndt, at advare deres kunder om strømafbrydelser per SMS.

Kunderne tilmelder sig SMS tjenesten, og få minutter før deres område bliver afbrudt, så udsender teleselskabet en gratis SMS med en advarsel.

Cypern er blevet inddelt i 22 områder, som altså løbende får strømmen afbrudt i op til to timer af gangen.

Mobilnetværk er normalt udstyret med reservestrøm i form af batteri eller dieselgeneratorer, så selvom resten af samfundet går i stå under strømafbrydelserne, så kører mobilkommunikationen videre.

Cypern er ikke det eneste land der har måttet ty til rullende strømafbrydelser – også Japan har store problemer med strømforsyningen efter et jordskælv, og deraf følgende tsunami satte flere af landets atomkraftværker ud af spil.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies