Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   SMS under kørsel skal koste klip i kortet

SMS under kørsel skal koste klip i kortet

Bliver du fanget på billede eller stoppet af politiet mens du betjener din mobiltelefon koster det dig en bøde på 500 kroner. Men i fremtiden kommer det til at koste mere og måske et klip i kortet.

Fanges du med telefonen i hånden bag rattet koster det dig netop nu en bøde på 500 kroner, men det er ikke nok til danskerne holder fingrene væk fra mobiltelefonen i trafikken.

Derfor mener flere af de politiske partier også, ifølge en rundringning MetroXpress har foretaget, at sms-beskeder under kørsel bør straffes med et klip i kørekortet.

Til MetroXpress udtaler SF’s trafikordfører Anne Baastrup; “Jeg tænker, at det simpelthen må være en sjuskefejl fra justitsministerens side, at det ikke allerede giver et klip i kørekortet for at sms'e, mens man kører, og det må vi få ham (Lars Barfoed (K), red.) til at forholde sig til. Det er jo langt værre at sms'e end at tale i telefon.”

Ventres Karsten Nonbo fortæller til avisen, at han ikke vil afvise det kan blive nødvendigt at lave reglerne om, så det giver et klip i kørekortet.

I første omgang er bøden blevet sat op, så den i fremtiden bliver på 1.500 kroner. Men viser det sig ikke at give en mærkbar forbedring inden for et års tid, vil man tilføje klip i kørekortet, som en del af straffen.

Rådet for Sikker Trafik ønsker at få undersøgt, om politiet skal have ret til at undersøge om føreren af bilen har brugt mobiltelefonen på et tidspunkt hvor f.eks. en ulykke er opstået.


Læs også:
- Billister SMS'er under kørsel


Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim 01-05-2011 16:17:58

Endelig begynder politikerne at vågne op. Selvfølgelig skal det koste et klip!

Problemet er så bare at politiet næsten aldrig gør noget for at stoppe de bilister der 1) SMS'er eller taler i mobiltelefon, eller 2) har GPS sidden så højt i forruden at de i hvert fald ikke kan se deres kølerhjelm 'ovenover' enheden.

Man kan idag stort set ikke køre 1 km nogen steder uden at se mindst én person føre bil OG tale i mobiltelefon eller have GPS'en sidden midt i forruden.

0 0
Weidemann 01-05-2011 00:31:05

Er det sgu en fin idé! Bare gå i gang.

0 0
Martin 29-04-2011 14:51:15

"Bliver du fanget på billede eller stoppet af politiet mens du betjener din mobiltelefon koster det dig en bøde på 500 kroner."

Hvad så hvis man betjener GPS-funktionen, fx zoomer ind? Og hvis det er ulovligt, er det vel det samme med dedikerede GPS'er fx Tomtom og Garmin mfl.

0 0
Weidemann 01-05-2011 00:30:01

Mig bekendt ikke som håndfri, altså når den sidder i forruden.

Mobil eller GPS, bliver man typisk påmindet om at undgå at betjene enheden under kørslen.

0 0
Bepper 29-04-2011 14:25:27

- så sendes via sms?

0 0

Om brug af cookies