Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   SMS’er giver fingerskader

SMS’er giver fingerskader

Nu advarer læger om, at overdreven SMS-skrivning kan ødelægge fingrene.

Storforbrug af SMS’er kan ses i tilstrømningen til landets læger, der oplever en stigning i fingerskader, som følge af SMS-skrivning.

På hudklinikkerne landet over melder lægerne om eksempler på unge, der har problemer med fingrene. Fingrene tilpasser sig simpelthen til at skrive på mobilens lille tastatur.

-”Vi har set unge helt ned i 14-15 års alderen, som kommer på klinikken med fortykkede, hårde knuder på tommelfingerleddet og fingerspidser, som er smalnet ind og har sår på spidsen. De fortæller, at det gør ondt,” fortæller Anne Braae Olesen, overlæge ved hudklinikken på Marselisborg Hospital til jp.dk.

Konsekvenserne kan være langvarrige og permanente, fortæller hun.

- “Når man gør noget rigtigt meget, og det gør mange unge mennesker, når det gælder SMS'er, får de problemer med deres finmotorik, og i værste fald kan man frygte, at de bliver handicappede af skaderne resten af deres liv.”

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Villiam 22-03-2011 21:53:33

en urban legend. men hvorfor ikke, noget skal jo have skylden ;)

0 0
Ove Andersen 23-03-2011 10:41:55

Og hvorfor tror du så ikke på det skulle være rigtigt? Tommelfingrene er ikke lavet til at arbejde flere timer om dagen i den anspændte position som de er i, når du skriver på et telefontastatur.

0 0
Villiam 23-03-2011 14:34:27

for jeg bruger mobil meget til dagligt, og har gjordt i mange år efter hånden. jeg bruger rent faktisk touch, som er endnu værre end de fysiske taster. og kommer fra en familie med mange gigt problemer. og alligevel oplever jeg ingen problemer med mine fingrer.

0 0

Om brug af cookies