Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sms'er reducerer antallet af arbejdsulykker

Sms'er reducerer antallet af arbejdsulykker

Rengøringsvirksomheden JohnDiversey har via sms’er formået at reducere antallet af arbejdsulykker. Sms’erne sendes til de ansatte, mens de opholder sig på arbejdspladsen.

Virksomheden JohnDiversey har opfundet en fiktiv person ved navn John Dristig, som er ret klodset og ikke dømmer andre folk. I løbet af arbejdsdagen sender virksomheden sms’er til de ansatte, hvori der eksempelvis kunne stå: ”John Dristig så ikke, at gulvet var vådt, ja, der sku’ han da aldrig ha’ trådt….”.

Igennem sådanne små dessiner husker medarbejderen lettere de små detaljer, som han af og til glemmer i en stresset hverdag. I stedet for at have en overordnet stående på nakken og fortælle en, hvad man bør og ikke bør gøre i givne situationer, virker det bedre på de ansatte, at de kan se John Dristig opføre sig mere eller mindre uheldigt i diverse arbejdssituationer.

Den uformelle sms og den humoristiske tilgangsvinkel til at forbedre medarbejderens til tider uheldige arbejdsvaner, er ifølge JohnDiversey hovedårsagen til det reducerede antal arbejdsulykker.

Arbejdstilsynets vicedirektør, Lis Gamborg, er begejstret for den positive indvirkning sms’erne har på de ansatte og ser gerne, at denne idé udbredes til så mange virksomheder som muligt.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies