Smugkig på Nokia N8

Nokia har netop haft inviteret Mobilsiden.dk til en demonstration af den kommende Nokia N8. Læs vores første indtryk her.

Smugkig på Nokia N8

Nokia N8 er Nokia’s første mobiltelefon med det nye Symbian^3. Telefonen har 12 megapixel kamera, Dolby Digital Plus Surround Sound, Web-TV, integreret batteri, 16GB intern hukommelse (kan isættes MicroSD op til 32GB), og meget andet.

N8 er produceret i ét stykke aluminium – og har plastik i enderne, for at give de bedst mulige antenne forhold. Andre mobilproducenter har tidligere haft problemer med antenneforholdene i telefoner, som er produceret i aluminium.

Generelt virker telefonen rigtig god, og den ligger godt i hånden. N8 har en 3,5″ AMOLED widescreen. Nokia har valgt, at lave en widescreen, da den så er smallere og derfor nemmere for brugerne at betjene med én hånd. Når telefonen holdes lodret skrives der med T9 tastatur, mens der benyttes fuldt QWERTY-tastatur når den ligger vandret.

Vores første indtryk

En rigtig smart feature i N8 er, at den kan lades op via Micro USB, men også via standard Nokia oplader (denne medfølger dog ikke). Men ganske smart, da man samtidig med telefonen oplades kan, benytte Micro USB’en til andre ting.

Telefonen har også et HDMI-stik, hvilket giver mulighed for at tilslutte N8 til f.eks. en fladskærm. Her ses også den flotte HD kvalitet telefonen kan optage og afspille i. N8 har, som første telefon i verden, også Dolby Surround. Det kan både høres i de medfølgende høretelefonerne eller ved tilslutning til surround anlæg.

Min umiddelbare vurdering er, at Nokia bestemt har taget noget af kritikken, som de har måtte lægge øre til bl.a. om N97 til eftertanke. Der er bl.a. sket store forbedringer af musik, mail og integrationen af Ovi Maps.

Det skal dog lige siges, at den telefon vi så, er en betamodel der stadig ikke er helt færdig, hverken i hardware eller i software. Men der var bestemt ting, som imponerede, og vi så et begrænset antal fejl, til trods for, at softwaren endnu ikke er færdig.

Nokia sender N8 på markedet i løbet af 3. kvartal, en mere præcis dato kunne vi ikke få i dag. Prisen vil blive omkring 2500-3000 danske kroner.

Læs også: 
N8: Læsernes indtryk