Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Snak billigt i mobil via trådløst internet

Snak billigt i mobil via trådløst internet

Samsung introducerer verdens første mobiltelefon, der kan foretage opkald via Wi-Fi. Det betyder billig og potentielt gratis mobiltelefoni fra hjemmets trådløse internetopkobling eller fra et hotspot ude i byen.

Samsung introducerer verdens første mobiltelefon, der kan foretage opkald via Wi-Fi.
Samsung introducerer verdens første mobiltelefon, der kan foretage opkald via Wi-Fi.

Den 18. juli lancerede Samsung verdens første UMA-telefon til det almindelige marked.

UMA betyder Unlicensed Mobile Access, og er en ny mobilteknologi, der tillader uproblematisk overgang mellem almindelige mobilnetværk (GSM, GPRS, EDGE) og en trådløs internetopkobling.

Det vil sige, at telefonen automatisk anvender et tilgængeligt WLAN netværk til at foretage opkald. Bevæger brugeren sig udenfor netværkets rækkevidde, stiller telefonen selv om og fungerer nu som en almindelig mobil.

Nyheden har fået navnet SGH-P200 og er indtil videre kun på markedet i Italien, men Samsung lover, at frigive telefonen i andre europæiske lande snarest.

Noget tyder på, at vi heller ikke i Danmark behøver vente længe på SGH-P200. Magasinet T3 oplyser, at Telia arbejder på at kunne udbyde UMA-abonnementer herhjemme - og at selskabet allerede har fingrene i en prototype på SGH-P200.

Udover den banebrydende UMA-teknologi, byder Samsungs telefon på et velkendt ”slider” design, et 1,3 megapixel kamera, mp3-afspiller og 80 MB harddisk.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies