Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Snak i mobiltelefonen mens du flyver

Snak i mobiltelefonen mens du flyver

Forbudet mod samtaler i mobiltelefoner ophæves måske, efter at IT- og Telestyrelsen har sagt god for anvendelsen i flyene.

Tidligere har det ikke været tilladt at anvende mobiltelefoner, når man befandt sig i fly. Forbudet fra IT- og Telestyrelsen har tidligere været opretholdt for ikke at forstyrre mobilkommunikationen på landjorden.

Søndag gav IT- og Telestyrelsen så mulighed for at anvende telefoner i fly, når de befinder sig over 3000 meter. Det er GSM 1800 frekvensbåndet, som kan anvendes, men indtil videre kun over Danmark, Sverige og Norge, hvor vores naboer tidligere har åbnet for brugen af GSM 1800.

EU-kommunikationen er på vej med en anbefaling om, at åbne GSM1800 for mobiltelefoni i fly. Man forventer derfor, at man i nærmere fremtid kan bruge sin mobiltelefon under flyvninger i EU.

Baggrunden for IT- og Telestyrelsens ophævelse af forbudet skyldes udelukkende en vurdering af anvendelsen af frekvensbåndet, og ikke om det kan være forbundet med fare at anvende mobiltelefoner i fly.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies